Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-16 12:30:00

Megelégelte az esernyőt és a szürkeséget? Nézze meg, meddig kell elviselni ezt az időt

Csütörtökön már csak a Dunántúlon lehet kisebb eső, szitálás, a Dunától keletre viszont már több helyen felszakadozhat a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet. Egy-egy zápor északkeleten fordulhat elő. Szinte mindenhol legyengül a szél. A csúcshőmérséklet 13 és 21 fok között alakul, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten, északkeleten a magasabb értékeket. Elsősorban melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek - áll az Időkép előrejelzésében.

Pénteken gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Főként keleten, délkeleten helyenként kisebb zápor, zivatar is előfordulhat. A délire forduló szelet északon, északnyugaton kísérhetik élénk lökések. Erősödik a nappali felmelegedés, 17-23 fok várható.

Szombaton a változóan felhős-napos idő mellett elszórtan, főként északkeleten, keleten és nyugaton, délnyugaton alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A déli-délkeleti szél élénk, északnyugaton erős lehet. A maximumok 21 és 26 fok között alakulnak.

Vasárnap a többórás napsütés mellett már nagyobb területen kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délies szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután már 22-27 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Hétfőn is meleg időre, de többfelé záporra, zivatarra van kilátás.

atv.hu / Időkép

További belföldi híreink