Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-16 19:47:00

Márki-Zay elmondta, pontosan hol jártak Washingtonban

A hódmezővásárhelyi polgármester és Kész Zoltán többször is tárgyaltak az amerikai Külügyminisztériumban, de a legtöbb találkozójuk a Kongresszusban volt.

A külügyben voltunk Washingtonban- jelentette ki az ATV Egyenes beszéd című műsorában Márki-Zay Péter azzal kapcsolatban, hogy amerikai útjuk kapcsán megjelentek olyan hírek, miszerint nem is a Külügyminisztériumban jártak Washingtonban.

A hódmezővásárhelyi polgármester leszögezte: nem országos politikusok Kész Zoltánnal, hanem egy mozgalom képviselői, ennek megfelelően nem országos politikusokkal találkoztak, hanem például a külügy Magyarországgal foglalkozó szakembereivel beszélgettek.

A kérdésre, hogy ténylegesen is a Külügyminisztérium épületében tartózkodtak-e, Márki-Zay elmondta, készült róluk egy kép is, melyen egy olyan márványtábla előtt állnak a külügy épületében, melyet nemrégiben avatott fel Mike Pompeo külügyminiszter a szolgálatuk közben elhunyt tisztségviselők neveivel. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője hozzátette: több találkozójuk is volt a Külügyminisztériumban, de a legtöbbre a Kongresszus épületében került sor és az egész tulajdonképpen egy szakértői megbeszélés-sorozat volt.

A Pesti Srácok írt róla tegnap a vitathatatlan.blogspot-ra hivatkozva, hogy Márki-Zay Péter és Kész Zoltán nem az amerikai külügyminisztériumban és nem annak delegáltjaival találkozott Washingtonban. A lap - a blogra hivatkozva - azt írta, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom politikusai ugyanis egy olyan tanácsadói hálózatot működtető szervezet emléktáblája előtt fotózkodtak, amely bár valóban hasonlít nevében és logójában is az amerikai külügyéhez, mégsem az. Később a Pesti Srácok frissítette a cikket, hozzátéve, hogy olvasóik és külügyes forrásaik tájékoztatása szerint a képen látható emléktábla a külügyminisztérium egyik épületének halljában található, "bár az is igaz, hogy a hivatalos delegációkat nem itt szokták fogadni".

atv.hu

További belföldi híreink