Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-16 06:59:00

Feldolgozhatatlan tragédia: téves diagnózis miatt vesztette el gyermekét egy nagyhajmási család

Kártérítésért pereli be az Asztalos család a kórházat, miután elvesztették 2 éves kisfiukat, Mátét, akit agyhártyagyulladás helyett rotavírus gyanújával kezeltek - írja a Blikk.

Az eset még 2015 áprilisában történt, a család azonban most szedte össze magát annyira, hogy szembe tudjon nézni a múlttal. Huszonhárom hónapos volt, gyönyörű, jókedvű kisfiú – nézegette könnybe lábadó szemmel a kis Máté fényképeit az édesanyja, Éva. "Április 11-én, szombaton este még semmi baja nem volt, másnapra azonban belázasodott és hányt. Elvittük az orvosi ügyeletre, ahonnan azonnal kórházba küldtek minket" - mondta.

A család a legközelebbi intézménybe ment, ahol azt mondták: a kisfiút valószínűleg rotavírus támadta meg, így ennek megfelelően kezelték. Az állapota azonban csak egyre romlott.

"Hétfőn már nem volt magánál, fájdalmasan sírt, tekergőzött. A gyönyörű, barna szemei fennakadtak, majd elájult a karomban. Ekkor követeltem a nővértől, hogy valaki nézze meg" – folytatta Éva. "Átszállították egy másik intézmény intenzív osztályára, és ott már biztos diagnózist kaptunk: agyhártyagyulladás. Erős fájdalmai miatt el kellett altatni, és többé már nem is tért magához."

A család nehezen ocsúdott fel a sokkból, Máté bátyja, Dani a mai napig pszichológushoz jár. A kisfiúnak egy külön kis szentélyt készítettek a szülők hálószobájában: ott van az urnája, illetve azok a tárgyak, amiket különösen szeretett.

Máté halála után pár hónappal Évameglepetésszerűen ikrekkel lett várandós, ők most 3 évesek.

"Nem volt pénzünk ügyvédre, ezért nem is pereltünk mostanáig. Most viszont találtunk valakit, aki sikerdíjért cserébe képvisel minket" – fejtegette Asztalos Sándor. "A pénz nem hozza vissza szeretett fiunkat, de talán a többi beteg gyerekre jobban odafigyelnek majd a kórházban, hétvégén is" - tette hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink