Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-15 12:59:00

Százszoros különbség is lehet az ingatlanok árában, a falusi csok miatt

Akár százszoros árkülönbséggel lehet ingatlanokat találni a falusi csok programba bekerült településeken az ingatlan.com elemzése szerint. Az ingatlanközvetítő honlap szerint közel 15 ezer olyan ingatlant kínálnak eladásra, amelyekre föl lehet venni a kormány legújabb lakástámogatását, amelynek szabályait a héten megjelent kormányrendelet rögzítette, és amelyre július 1-től lehet pályázni.

Százszoros különbség is lehet az ingatlanok árában, a falusi csok miatt

A 15 ezer lakásból és házból a legolcsóbbakat négyzetméterenként 8-10 ezer forintért meg lehet venni, például a Vas megyei Halastón, a borsodi Felsővadászon vagy a Békés megyei Pusztaottlakán.

A legolcsóbb települések között van még Borsod megyei Felsővadász, a Békés megyei Pusztaottlaka, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszainoka, ahol a négyzetméterárat 12-13 ezer forint körül vannak, vagyis 390 ezer - 1,2 millió forint körüli összegért hozzá lehet jutni egy házhoz.

A legdrágább ingatlan viszont négyzetméterenként 913 ezer forintba kerül Balatonakaliban. A második helyen pedig a Káli-medencében lévő, a Művészetek Völgye fesztiválnak is helyszínt adó Vigándpetenden van, ahol 907 ezer forint/négyzetméter áron is lehet ingatlant találni. De találni még elég drága ingatlanokat a falusi csok programra jogosult Tihanyban, Szentbékkállán, Dörgicsén és Kékúton is, 500-600 ezer forint/négyzetméteres áron.

atv.hu/Index

Ajánlom

További belföldi híreink