Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-15 18:20:00

Szabadlábon védekezhet a futónő támadója, de fennáll a szökés és az elrejtőzés esélye

Kiengedték a börtönből Makai Viktória, ultrafutó támadóját. 6 és fél hónap börtön után engedélyezték a férfi házi őrizetét, nyomkövetővel. Most családjával tölti a mindennapokat. Ügyvédje szerint a férfi nincs jól. Az ügyészség úgy látja, hogy nem áll fenn a bűnismétlés lehetősége, a szökésre és az elrejtőzésre azonban van esély. Szintén szabadlábon, az otthonában várhatja tárgyalását M. Richárd, a Dózsa György úti baleset egyik vádlottja is.

Szabadlábon védekezhet a futónő támadója

 

A 37 éves férfi, tavaly októberben támadta meg napi edzése közben Makai Viktória, ultrafutót. Brutálisan megverte és meg akarta erőszakolni. A fiatal családanyát férje mentette meg, aki utána ment és félrelökte a férfit. A rendőrök nem sokkal később a lakásán fogták el.

Napra pontosan 5 hónappal a támadás után tartották az első tárgyalást. Ügyvédje már akkor is kérte, hogy helyezzék házi őrizetbe, de elutasították a kérést, most azonban  jóváhagyták.

„A másodfokú bíróság úgy ítélte meg, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedés a továbbiakban nem indokolt, ezért enyhébb kényszerintézkedésként bűnügyi felügyeletét rendelte el a vádlottnak” - mondta a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

Vagyis a férfi engedély nélkül nem hagyhatja el a kijelölt lakást, minden egyes mozgásához a bíróságtól engedélyt kell kérnie és nyomkövetővel ellenőrzik a mozgását. A férfi élettársával és gyermekével van otthon. Április 30-án hagyhatta el a börtönt.

„Maga az, hogy az otthonában tartózkodhat és ott védekezhet, azért ez egy könnyebbséget jelent a számára, de maga a büntetőeljárásnak a súlya azért még most is nagyon nyomasztja, tehát nincs különösebben jól, amíg az ügy nem záródik le.” Ezt már H. István ügyvédje, Vidákovics Béla Zsolt jelentette ki.

Füreden lábadozhat M. Richárd

Szintén szabadlábon az otthonában várhatja tárgyalását M. Richárd, a Dózsa György úti baleset egyik vádlottja is. A férfit februári szívműtétje miatt engedték ki a börtönből. Neki nyomkövetőt sem kell hordania, mert orvosi vizsgálatait megzavarná a technikai eszköz. Ráadásul a férfi rehabilitációja nyáron valószínűleg a Balatonnál folytatódik majd. Orvosi javaslatra ugyanis kérelmezni fogják a bíróságtól, hogy néhány hetet a Balatonfüredi Szívkórházban tölthessen a férfi.

„Feltehetően nyáron, valamikor egy füredi rehabilitációra szüksége lesz, de mondom, erre külön bírói engedély kell, hisz Pest megyét nem hagyhatja el engedély nélkül, ez csak bírói engedéllyel történhet” - válaszolta M. Richárd ügyvédje, Koltai Zsuzsanna.

A futónő támadója júniusban, M. Richárd júliusban áll majd újra bíróság elé.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink