Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-14 07:07:00

Ez volt élete álma – kiderült Korda György döbbenetes titka

Korda György a fesztiválok retrosátrainak királya, már évtizedek óta énekel Klárikával a bulikon. A táncdalfesztiválokhoz szokott úriember először azt hitte, hogy viccelnek, amikor nyugdíjhoz közeledve elhívták fellépni a fiatalok elé.

Ez volt élete álma – kiderült Korda György döbbenetes titka

"Világ életemben arról álmodtam, hogy egyszer az egyetem E épületében léphessek fel" - mesélte az énekes. "Egyszer aztán tényleg jött valaki, hogy ott kellene énekelni. Azt hittem viccel, hiszen 60 éves már elmúltam. Aztán rábeszélt. Ez volt az első. Nagyon izgultam. Attól féltem, hogy a nézők majd azt figyelik: tud-e még járni ez a pali?”

Korda akkor nyugodott meg, amikor a színpad mögött állva azt hallotta, hogy a közönség az ő nevét skandálja. Ezután más fesztiválokra is rendszeresen meghívták.

"Amikor bementünk a Szigetre, az a herce-hurca a karszalaggal, meg a sok por" - utalt a spártai körülményekre. "Egy kis sátorban öltöztünk, ahol rengeteg hangya volt. Azon gondolkoztunk, hogy öltözzünk föl. Aztán elhatároztam, hogy ugyanúgy, elegánsan megyek a közönség elé, ahogy szoktam. Aztán az a szeretet, ami fogadott, nagyon jólesett."

Ajánlom

További belföldi híreink