Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-13 18:08:00

Tarlós: Az ÁSZ-nak kellene vizsgálni a zuglói parkolási ügyet

Az Állami Számvevőszéknek kellene vizsgálnia Zuglóban a parkolási ügyet. “Amit Karácsony polgármester úr csinál, az már egy paródia” - nyilatkozta Tarlós István főpolgármester az atv.hu-nak.

Tarlós István szerint már az Állami Számvevőszék (ÁSZ) lenne az illetékes a zuglói parkolási ügyben. A főpolgármester kérdésünkre, hogy miért gondolja ezt, hiszen egy külön csoportot hoznak erre a célra létre Zuglóban, azt mondta: azért kellene az ÁSZ-nak kivizsgálnia a parkolási szerződés ügyét, mert amit Karácsony Gergely csinál, “az már egy paródia”. Azokkal vizsgáltatnák ki ugyanis az ügyet, akik megszavazták/megkötötték a parkolási szerződéseket, azaz nem egy független vizsgálóbizottsággal - sérelmezi a főpolgármester.

Tarlós István korábban azt is ellentmondásosnak ítélte, hogy a zuglói képviselőtestület a nap folyamán egy fideszes javaslat nyomán úgy döntött, hogy a XIV. kerületi önkormányzat felmondja a szerződést (ami valóban rossz) a helyi parkolást üzemeltető cégekkel, holott Karácsony Gergely maga írta alá a szerződést. Másrészt, mint mondta, a zuglói polgármester először elismerte, hogy rossz a szerződés, és MSZP-s-fideszes “piszkos” háttéralkuról beszélt, aztán viszont azt mondta, hogy nem is veszteséges a zuglói parkolás. “Akkor most miért kell azonnali hatállyal felmondani a szerződést?” - vetette fel Tarlós István, aki szerint csupa merő ellentmondás a polgármester parkolási ügyben tett nyilatkozata.


Tarlós István azt külön érthetetlennek nevezte, hogy a zuglói polgármester a vizsgálatot kiterjesztené a többi budapesti kerület mellett a Fővárosra is. Karácsony Gergelynek pontosan tudnia kell, hogy a Fővárosnak nincs is ilyen üzemeltetési szerződése. Ez már “a nagy nevettető kategória” - fogalmazott Tarlós István.

Korábbi cikkünket itt olvashatja el.

További belföldi híreink