Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-11 10:06:00

Jön a vihar - nézze meg, hol fog lecsapni

Szombaton a túlnyomóan derült reggelt követően sokfelé megnövekszik a fátyol- és gomolyfelhőzet, egy-egy futó zápor, zivatar délutántól nyugaton és a középső tájakon alakulhat ki. A Dunántúlon élénk, néhol erős lesz a délies szél. Délután a legmelegebb órákban 20-24 fokot mérhetünk. Nem lesz front térségünkben - tájékoztat az Időkép.

Vasárnap a Dunántúlon többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. Itt lesz hűvösebb az idő, 14-20 fok valószínű. Keletebbre naposabb, meleg idő várható 21-25 fokos maximumokkal - áll az Időkép előrejelzésében. Sokfelé élénk, a Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik az északkeleti szelet.

Hétfőn marad a nagy kontraszt kelet és nyugat között. A Dunántúlon esőre, záporokra, és viharos északi-északnyugati szélre lehet készülni. Máshol elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A hőmérséklet a Dunántúlon 8-15, máshol 16-24 fok között alakulhat. A Tiszántúlon lesz a legmelegebb, de északkeleten megerősödhet az északias szél.

Kedden folytatódik a szeles, csapadékos időjárás. Délnyugaton kiadós mennyiségű eső hullhat. Nyugaton 10 fok alatt, máshol afelett alakul a hőmérséklet. Szerdán záporok, zivatarok jöhetnek. Továbbra is nyugaton lesz szelesebb, hűvösebb idő.

atv.hu

További belföldi híreink