Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-10 20:33:00

Ujhelyi: Jó lett volna, ha Orbán megvédi az állításait Timmermansszal szemben

Az MSZP EP-képviselője szerint Manfred Weber és Néppárt lecsúszásával Frans Timmermans népszerűsége emelkedik.

Orbán Viktor megköszönte a felkérést, de nem áll ki vitázni Frans Timmermansszal, ugyanis „nem lenne helyes, ha a miniszterelnök beavatkozna a választási kampányba”.

Ujhelyi István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, azért szerették volna, ha létrejön a vita, hogy „egyértelművé tegyék, hogy Orbán politikája és a plakátkampányokra elköltött pénz nem támasztható alá érvekkel”.

Az MSZP EP-képviselője elárulta, hogy legalább hat jobboldali szereplőt hívott vitára az elmúlt időszakban, viszont egyik kihívottja sem talált megfelelő időpontot a vitára.


„Timmermans az európai szocialisták csúcsjelöltje, akinek nagy esélye van arra, hogy az Európai Bizottság elnöke legyen. Weber és a Néppárt lecsúszásával, Timmermans emelkedik”

- fogalmazott.

Ujhelyi arról szólt, a magyar miniszterelnök Magyarország nevében éppen arra készül, hogy zászlóvivője legyen az európai szélsőjobbnak. Úgy gondolja, hogy az európai politikának is jó lett volna, ha a miniszterelnök megvédi a saját állításait Timmermansszal szemben.

Jávor szerinte az egyik legaktívabb

Közös, nyilvános fórum megszervezését kezdeményezte Ujhelyi István és Jávor Benedek annak érdekében, hogy minden jelenlegi EP-képviselő el tudjon számolni az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben végzett munkájával.

A szocialisták kampányfőnöke azzal kapcsolatban, hogy Jávor Benedek az MSZP-Párbeszéd listájának a 4. helyét foglalja el, azt mondta: a Párbeszéd EP-képviselője az egyik legaktívabb és Magyarország jövője szempontjából legfontosabb munkát az asztalra letett képviselő, arról nem tehet, hogy a Párbeszéd, mint politikai erő nem vetekszik az 5 százalék fölötti pártokkal. Szerinte egy korrekt megállapodás született az MSZP és a Párbeszéd között.

Reagált Hadházyra


Hadházy Ákos erős kritikával illette azokat az ellenzéki képviselőket, akik elindulnak az EP-választáson. A független országgyűlési képviselő a hvg.hu-n megjelent publicisztikájában úgy fogalmaz: „abban a percben, amikor elkezdődik reggel a szavazás, az ellenzéknek újra papírja lesz arról, hogy elfogadta a Fidesz által diktált játékszabályokat”.

Erre a felvetésre Ujhelyi úgy reagált: „ha Ákos ezt komolyan gondolja, akkor nézze meg, hogy meddig tartja a kezében azt a parlamenti mandátumot, amit használ, ő a magyar országgyűlés tagja, elfogadta azokat a játékszabályokat, amely alapján magyar országgyűlési képviselőként bejár a munkahelyére” – válaszolta. Hozzátette: azért van kétharmad most, mert LMP akkori elnökeként megtehette volna azt, hogy beállítja a pártot a sorba, és megakadályozzák a kétharmadot. Majd arról beszélt, hogy a több mint félmilliós Európai Ügyészségért való aláírásgyűjtésnek a nagy részét ők adták át Hadházynak.

 

 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink