Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-09 09:53:00

8 ezer forinttal lepték meg a nyugdíjasokat Budán

Az I. kerületi fideszes önkormányzat 8 ezer forinttal lepte meg az időseket húsvét alkalmából, és nem is először – írja a 24.hu. Mindezt úgy, hogy közben a Fidesz azért ostorozza Botka Lászlót, mert az MSZP-s szegedi polgármester bejelentette, az önkormányzat minden nyugdíjast és iskolába felvételizőt tízezer forinttal támogat.

8 ezer forinttal lepték meg a nyugdíjasokat Budán
Nagy Gábor Tamás (Fotó: MTI)

A Budavári Önkormányzat összesen 15 millió 656 ezer forintot osztott szét az idén majdnem kétezer idős kerületi lakó közt. Igaz, az önkormányzat tájékoztatása szerint az időszaki támogatásra csak a 80. életévüket betöltöttek jogosultak.

Az önkormányzat a rászoruló családoknak is nyújtott támogatást a húsvéti időszakban. Ezúttal 109 jogosult család kapott 8 ezer forintot, ami összesen 872 ezer forint. A pénzt néhány idős embernek személyesen adta át Nagy Gábor Tamás polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület szintén fideszes polgármestere pedig bonbonnal lepte meg a megjelenteket.

A támogatásról egyébként levélben értesítette a kerület lakóit Nagy Gábor Tamás. Azt írta: „Kívánok Önnek kegyelmekben gazdag húsvétot, Krisztus feltámadásának hitét, a hit örömét és az öröm életünkbe való átsugárzását az Önkormányzat nevében.”

A jelek szerint a Fideszt csak az MSZP-s szegedi pénzosztás zavarja – írja a 24.hu.
Ráadásul nem az I. kerület az egyetlen, ahol a Fidesz osztogatásba kezdett, az V. kerületben régóta ingyen krumplit, a VII. kerületben ingyen tejet, máshol pedig almát osztottak kormánypárti politikusok. Továbbá a kormány 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal is többször meglepte a nyugdíjasokat, legutóbb éppen a 2018-as országgyűlési választás előtt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink