Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-07 06:45:00

Karácsony nyitott: Még korrigálhatjuk a budapesti polgármester-jelölti helyeket

Készek arra, hogy korrigáljanak a budapesti polgármester-jelölti helyeken – mondta el Karácsony Gergely az ATV Start című műsorban. A főpolgármester-jelölt azt is elmondta, hogy Budapest kárvallottja az elmúlt időszaknak, és hiába normális a kapcsolata némely fideszes kerületvezetővel, mégis annak a rendszernek a részei, amely szerinte tönkreteszi a fővárost.

Karácsony Gergely nem érti, miért gondolták azt a budapesti Fidesznél, hogy ő a fideszes polgármesterekkel szeretne találkozni, sokkal inkább a kerületi problémákról szeretne beszélni – mondta el az ATV Start című műsorban a főpolgármester-jelölt. Majd viccesen megjegyezte, hogy ő nem fideszes jelölt, hanem a budapestiek jelöltje szeretne lenni, azoké a polgároké, akik változást szeretnének. A politikus megjegyezte azt is, hogy kisebbségben ugyan, de vannak ellenzéki polgármesterek is, akik újraválasztásáért „mindent meg fog tenni”.

A budapesti Fidesz azután ment neki közleményben Karácsony Gergelynek, miután a főpolgármester-jelölt a múlt héten bejelentette: kerületjárásra indul. Szerintük Karácsony „legfeljebb tanulni mehetne a többi városvezetőhöz, de kampányolni semmiképp”. A politikus megköszönte a „kioktató hangnemet”, szerinte ez segíti az ő kampányát, mert a budapestieknek „tele van a hócipője az ilyen típusú kioktató beszéddel”.

Karácsony elismerte, hogy vannak olyan polgármesterek, akiktől tanulni lehet, mert szerinte csak a buta emberek nem akarnak tanulni életük végéig. Mint mondta: „nem szeretnék buta ember lenni”, ezért a polgármester még fideszes kerületvezetőktől is tanul. Némelyikükkel még a személyes viszony is normális, a probléma viszont az, hogy ők is annak a rendszernek a részei, amely szerinte tönkreteszi Budapestet.

Hiába ismerhet el az ember bizonyos dolgokat ebből a lelke mélyén – folytatta – ezek a polgármesterek szerinte „bujkálnak” a Fidesz elől és megpróbálnak a legkevésbé kormánypárti politikusnak tűnni. Politikai sikerük pedig abból adódik Karácsony szerint, hogy megpróbálják távol tartani magukat a Fidesztől. Majd hozzátette: „a legtöbbjüknek óriási hátrány lesz a választáson, hogy ők fideszesek”.

Karácsony szerint Budapest „nem működik” és kárvallottja az elmúlt időszaknak, mert nincsenek beruházások. A 3-as metró persze megvan, de az is „elfuserált”. Majd említette a szemét-és patkányhelyzetet is, és hozzátette: minden arról szól, hogy változásra van szükség. a politikus arról is beszélt, hogy a város gazdaságilag jó helyzetben van, ugyanakkor „nagyon túl van adóztatva”, a megtermelt javakból alig jut vissza valami, ezért van az, hogy szerinte maga a város szegény. Eközben az ingatlanárak is nagymértékben nőttek.

Eközben Puzsér Róbert nem is olyan régen úgy nyilatkozott Karácsonyról, hogy politikusnak alkalmatlan, közszereplőnek pedig szavahihetetlen. Karácsony úgy reagált, hogy – amennyiben fontos a szavahihetőség – történjen meg az az előválasztás, amiben megállapodtak korábban, és arra is nyitottak, hogy korrigálják azt a megegyezést, amelynek keretein belül az ellenzéki pártok egy része leosztotta a polgármester-jelölti helyeket, az EP-választás tükrében azonban ezen lehet változtatni.

 atv.hu

További belföldi híreink