Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-05 18:47:00

Szakértő: A magyar lakosság uniópárti, csak a jelenlegi vezetéssel elégedetlen

Az EP-választáson várhatóan megerősödnek a nemzeti alapon álló, migrációellenes erők - vélekedett Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Azt mondta: eredményes a nemzeti alapon álló gazdaságpolitika, migrációs politika lehet. A nemzetállamok erősítését támogató erők több országban előretörtek, már csak az arányok kérdésesek. A választás után azonban egy kaotikusabb unióra lehet számítani - tette hozzá.

A magyar lakosság uniópárti, csak a jelenlegi vezetéssel elégedetlen. Ezen három hét múlva, a választáson lehet változtatni - mondta Deák Dániel a Szemtől-szembe című műsorban.


Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint rossz irányba tart az unió, ugyanis eredetileg gazdasági érdekek összehangolására jött létre, most azonban a politikai integráció felé próbálják terelni, ami szétverheti a közösséget.

Látványosan érvényesül például a kettős mérce. Franciaország ellen pusztán csak azért nem indul túlzottdeficit-eljárás, mert Franciaország - jegyezte meg a szakember.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink