Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-05 14:57:00

Petrjak menedzsere gusztustalannak tartja az FTC reakcióját

A Vidibe igazoló Ivan Petrjak menedzsere, gusztustalannak tartja a klub reakcióját a transzferrel kapcsolatban.

A ferencvárosi érzelmű szurkolók legnagyobb megdöbbenésére kiszivárgott a hír, hogy a csapat ukrán légiósa, Petrjak a következő szezontól a Vidi játékosa lesz - írja a blikk.hu.

Orosz Pál az FTC vezérigazgatója azt nyilatkozta az esettel kapcsolatban, hogy a Sahktar Donecktől kölcsönben szereplő játékosról már szóban megállapodott a két klub, a játékos és menedzsmentje azonban jelezte, hogy egy sokkal magasabb fizetést ígérő ajánlatot kaptak a Viditől. Ezt a horribilis összeget a Ferencváros pedig nem tudta és nem is akarta kifizetni.

Az üggyel kapcsolatban a csakfoci.hu-nak megszólalt a játékos ügynöke, Alex Lakovenko, aki teljesen másképp tapasztalta a történteket:

"Az utolsó hat hónapban mi kerestük a Ferencvárost, írtunk nekik, hívtuk őket, de válasz nem volt. Ivan úgy képzelte, hogy marad a Ferencvárosban, de csak az ő oldaláról volt meg ez a szándék. Megtiszteltetés volt, hogy Ivan ott focizhatott, hiszen a Ferencváros egy nagy klub és remek éve volt a csapatnál, amellyel bajnok lett. Ugyanakkor kölcsönben játszott ott, a klubnak ezt értenie kellett volna és aktívan cselekednie. Az elmúlt három hónapban igyekeztem azt is elmagyarázni az FTC-nek, hogy Petrjaknak vannak más ajánlatai is. Őszintén szólva, nem értem, hogy nem tudták nyélbe ütni a transzfert. Nem találom a szavakat. Mi az utolsó napig kivártunk."

Lakovenko hangsúlyozta, hogy az ő kliensük nem a Ferencváros és nem is a Vidi. Az ő egyetlen céljuk, hogy a játékos a lehető legboldogabb legyen, a legmegfelelőbb feltételek mellett.

Miután az átigazolás híre kiszivárgott, óriási gyűlölet hullám indult el a játékos felé a Fradi szurkolók részéről. A csapat vezetőedzője, Sergei Rebrov nem is nevezte az Újpest elleni keretbe, talán ezzel is megkímélve Petrjakot a drukkerek vélemény nyilvánításától. A menedzser ezt fajta hozzáállást nehezményezte.

"Profibban, korrektebben és őszintébben kéne viselkedniük, nem pedig sarat dobálni rá a médiában. Ezzel nem lehet azt takargatni, hogy nem viselkedtek profi módon. A szurkolókat is ellene hangolják, ezek gusztustalan dolog. De sok sikert kívánunk a Ferencvárosnak a jövőben és köszönjük ezt az évet. Ivan profi módon dolgozott és teljesítette a szerződésének ráeső részeit. A Ferencváros elnökének azoktól kéne választ várnia, akik ezen az igazoláson dolgoztak volna. Nekem elhihetik, mi az utolsó napig nagyon nemes módon viselkedtünk a Ferencvárossal."

További belföldi híreink