Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-03 10:04:00

80 milliót utaltak tévedésből egy Tolna megyei rokkantnyugdíjasnak, lelépett a pénzzel

80 ezer forintot várt, de az ezerszeresét kapta meg tévedésből egy Tolna megyei nő - írja a borsonline.hu. A pénzt kivette számlájáról és meglépett vele.

80 milliót utaltak tévedésből egy Tolna megyei rokkantnyugdíjasnak, lelépett a pénzzel
A kép illusztráció!

Igazi vagyon hullott egy faddi rokkantnyugdíjasnak - írja a borsonline.hu. Egy cég már hosszú évek óta havi kártérítést fizetett H. Terézia számlájára, 2016 októberében azonban a szokásos 267 euró helyett a cég titkára véletlenül az összeg ezerszeresét, azaz több mint 80 millió forintot utalt át Terikének.

Az asszonynak több sem kellett, rohant a bankba, három nap alatt három részletben kivette a teljes összeget, majd Németországba utazott. Előtte alaposan bevásárolt, ugyanis később egy bőröndnyi készpénzt és két X6-os BMW-t is találtak nála. A német zsaruk Passauban ütöttek rajta, Terike pedig most bíróság előtt felel a pár hétnyi jólétért.

"Nem ismerem el, hogy sikkasztottam" – jelentette ki tegnap a bíróságon Terike, aki azt azért bevallotta: feltűnt neki, hogy abban az ominózus hónapban „kicsit” nagyobb összeget kapott a cégtől.

"De én csak jóhiszeműen, ab­ban a tudatban vettem fel a pénzt, hogy a kft. az elmúlt tíz évben elmaradt járandóságom fizette ki. Nagyon megörültem, de elismerem, nem számoltam utána, hogy mennyire pontos az összeg" – magyarázta Terike.

A cég szerint azonban ők többször is figyelmeztették az asszonyt a hibára, felszólítást küldtek neki, sőt magánnyomozót is küldtek rá. A zsaruk végül pénzt, két BMW-t is lefoglaltak az asszonytól, akit azután sittre is vágtak, a rokkantnyugdíjas végül ta­valyelőtt, májusban sza­badult.

További belföldi híreink