Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-02 15:23:00

„Megszorítások várnának a nyugdíjasokra”: keményen beleszállt Gyurcsányékba a Fidesz

A nagyobbik kormánypárt szerint Dobrevék át akarják verni a nyugdíjasokat.

„Megszorítások várnának a nyugdíjasokra”: keményen beleszállt Gyurcsányékba a Fidesz

„Gyurcsányné is csak át akarja verni a nyugdíjasokat. Gyurcsányék bármit ígértek az időseknek, az ellenkezőjét csinálták: elvettek egy havi nyugdíjat az idősektől, rezsiemeléssel és élelmiszer-áfa emeléssel sújtották őket, a nyugdíjakat pedig hagyták elértéktelenedni”- olvasható a Fidesz csütörtök délutáni közleményében. Mint írják, ha Gyurcsányékon múlna, a Fidesz szerint „akkor megint megszorítások várnának a nyugdíjasokra, mert ők a pénzt inkább a bevándorlók betelepítésére fordítanák”.
 
Csütörtökön a Demokratikus Koalíció együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesülettel. Az aláírást követő budapesti sajtótájékoztatón a DK EP-listavezetője elmondta, újra bevezetnék a vegyes indexálást a nyugdíjemelés kiszámításakor.
    
Dobrev Klára az MTI beszámolója szerint hangsúlyozta, hogy korábban a baloldali kormányok is ezt a rendszert alkalmazták, vagyis amikor magasabbak voltak a bérek, akkor nőttek a nyugdíjak is, de amikor az országnak gazdasági problémái voltak, például a válság idején, akkor a nyugdíjak értéke is csökkent. Az Orbán-kormány által használt rendszer azonban arra ítélte a nyugdíjasokat, hogy stagnáló, inkább romló életszínvonalon éljenek - tette hozzá.
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink