Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-30 11:16:00

Ujhelyi visszakozott a patkánykormányozástól

Bangóné patkányozós mondatai után a szocialisták először napokon át hallgattak, majd hétfőn beleálltak, hétfő este és kedd délelőtt viszont mintha kihátrálnának az ügyből.

Hétfőn sajtótájékoztatón közölte Ujhelyi István MSZP-s kampányfőnök, hogy a szocialisták ezen túl patkánykormánynak fogja hívni a Fidesz-kormányt, miután a Fidesz országos tájékoztató kampányt indított Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő elhíresült patkányozós kijelentése miatt.

Ehhez képest Ujhelyi az ATV Egyenes beszéd című műsorában félreértésnek nevezte, hogy pártja patkányozós kampányt indítana. Szerinte a szocialisták patkánykormányzásról szóló szpotja arról szólt, hogy „senki nem beszélhet a mi oldalunkon arról, hogy bárkit minősítsen”.

Ujhelyi szerint a Fidesznek szokatlan, hogy kemény választ kapott tőlük a Bangóné Borbély Ildikó elleni „hazug támadásra”, amely mögött szerint az áll, hogy a Fidesz „azt látja, hogy erősödött az MSZP-Párbeszéd szövetsége”. Ujhelyi szerint Bangóné mondata félreérthető volt, amiért elnézést kért, és amely Bangóné szándéka szerint nem szavazók sértegetésére irányult. Az MSZP nem volt hajlandó tétlenül nézni hetekig, hogy Bangóné patkányozására egy „hazug kampányt” indítson a Fidesz.

Szeretném megnyugtatni a nézőket, az MSZP kampánya nem a patkánykormányzásról, hanem a Haza. Szeretet. Európa. szlogenről fog szólni – mondta Ujhelyi István az Egyenes beszédben. Szerinte kifejezetten erős, bár megosztó és a Fidesz felé sokkoló választ kapott a Fidesz a Bangóné elleni támadására.

A beszélgetés végén Ujhelyi István megerősítette: nem szándékoznak folytatni a patkányozós kampányt. Arra a kérdésre, hogy most hátrál-e, azt válaszolta: a Fidesz támadására reagálniuk kellett.

Arra a kérdésre, hogy visszaléptetik-e Bangónét, Ujhelyi azt válaszolta: ha egy ilyen félmondatért visszaléptetnének valakit, akkor naponta 100 ilyen követelés megfogalmazódhatna, mert a Fidesz kampánygépezete nem ismer tréfát.

Befejezésül elmondta: a választók arra számíthatnak, hogy az MSZP a következő hetekben is a szociális Európáról fog beszélni.

Ujhelyi kedden Facebook-oldalán reagált az elmúlt napok történéseire, ebben tovább folytatta a lehátrálást a patkányozós vonalról.

Úgy fogalmazott:

„Kampányfőnöknek lenni nem könnyű feladat. Egyszerre kell megfelelni a választói elvárásoknak, állni az ellenfél aljas támadásait és védeni a saját közösségünket, támogatóinkat. Engem nem abból a fából faragtak, amelyik meghajlik vagy megroppan a teher alatt. Békeszerető és békességet hirdető ember vagyok, de ha minket ütnek, csak megkeményítenek vele és kész vagyok visszaütni, ha kell. Kampányfőnökként ezután is bármikor kiállok és megvédem közösségünk tagjait és választóinkat a nemtelen, hazug és gerinctelen támadásoktól. Ezután sem fogjuk tűrni, hogy hazaárulózzanak vagy az akasztásunkon viccelődjenek a hatalom szereplői és kiszolgálói. Ha támadnak, mi visszatámadunk. Ez az MSZP nem hagyja magát, jobb, ha a fideszes urak és kiszolgálóik ezt tudomásul veszik! Meghallottam és megértettem ugyanakkor közösségünk véleményformálóinak féltő szavait is. Nincs vitánk egymással, sőt. Mi nem akarunk hazánk kútmérgezői lenni, nem akarjuk kirúgni magunk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankónkat. Nem is tettük, nem is tettem. Nem is fogom soha. Mi különbek vagyunk ennél a rezsimnél és féktelen maffiacsaládjánál. Nem is folytatunk patkányozós kampányt. A Fidesz hazug, súlyos pénzekkel meghirdetett kampányára adtunk hangos, karakán és - vállalom - sokkoló választ. Tudom és érzem a visszajelzések tömegéből, hogy sokak elvárása volt az, hogy végre határozottan és egyértelműen kiálljunk magunkért és közösségünkért. A válaszvideónk, a figyelemfelhívó üzenetünk elérte célját és célzottjait, a mai nappal le is vettük az oldalainkról. Mert nem süllyedünk le a mocsárba melléjük dagonyázni. De azt sem tűrjük, hogy minket belenyomjanak. Elvárom, hogy a Fidesz befejezze hazug kampányát velünk szemben. Kampányfőnökként teszem a dolgom, a Fidesz vezetőinek és méregkeverőinek szóló válaszadás után visszatérünk az európai üzeneteink közvetítéséhez. Mert van egy olyan európai víziónk, a “Haza, Szeretet, Európa” programja; amely támogatást és figyelmet érdemel. Tesszük a dolgunk.”

Ezzel együtt az MSZP eltávolította felületeiről az elmúlt napok patkányozós videóit – a patkánykormányzásról szólót és azt is, amely „Lendvay utcai patkányirtást” szorgalmazott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink