Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-30 07:23:00

Az utolsó remény: Áder Jánoshoz fordul kegyelemért a férjét megsebesítő édesanya

Börtönbe vonulása előtt sírva búcsúzott szeretteitől Kertész Ágnes (29), akinek a bíróság ítélete szerint tíz évet kell a rácsok mögött töltenie.

A vád szerint az asszony kábítószert kevert volt férje italába, majd a szinte magatehetetlen férfit többször megszúrta. Közös gyermekük a fürdőszobában volt a bűncselekmény ideje alatt. Ezzel szemben Ágnes állítja: soha nem akarta bántani gyermeke apját, a férfi saját magát sebezte meg, s amikor ő ezt észrevette, odament hozzá, majd dulakodni kezdtek, amelyben mindketten súlyos sérüléseket szereztek.

A bíróság első és másodfokon sem hitt Ágnesnek, így öt nappal ezelőtt megkezdte a börtönbüntetését.

"A családon belüli erőszak tipikus példája, ami velem történt, de ez nem érdekelte a bíróságot" – mondta bevonulása előtt a Blikknek Ágnes.

"A volt párom évekig terrorban tartott, lelkileg megnyomorított, végül pedig ezzel az őrült akciójával börtönbe juttatott. A legjobban nem is az fáj, hogy évekre bezárnak, hanem az, hogy addig nem láthatom a gyermekemet. Hiába írta le több szakértő is, hogy az apa személyiségszerkezete miatt nem igazán alkalmas a gyereknevelésre, mégis nála helyezték el a picit. Azt nem szeretném, hogy neki a börtönbe kelljen járnia hozzám láthatásra, így azonban lehet, hogy sokáig nem fogom őt látni" – fogalmazott a kétségbeesett nő.

Ágnes sorsa jelenleg Áder János kezében van.

"Beadtuk a kegyelmi kérvényt, és nagyon remélem, hogy Áder János pozitív elbírálásban részesíti védencemet" – jelentette ki Kertész Ágnes védője, dr. Lichy József.

Ágnes börtönbevonulását a Heti Napló végigkísérte:

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink