Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-26 10:08:00

Vigyázat, sokkoló időjárási fordulat jön

Pénteken a hajnali 9-16 fok után gyorsan melegszik a levegő és kora délután már szinte nyári hőségre, 26-31 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk – írja az InfoStart. Késő délutántól, estétől nyugaton megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a Dunántúlon már zápor, zivatar is kialakulhat néhol jégesővel.

Vigyázat, sokkoló időjárási fordulat jön

A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

Szombaton drámai változás valószínű, legalábbis ami a hőmérsékletet illeti.

Erősen felhős lesz az ég, de már reggeltől szakadozik, csökken a felhőzet, északkeleten viszont végig borult idő várható. Délután a Dunántúlon gomolyfelhők zavarják a napsütést. Éjszaka nyugati irányból egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként keleten helyenként zivatar, majd napközben fokozatosan szűnik a csapadék, de lokális záporok a Dunántúlon még estig kialakulhatnak. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet is csak 16 és 23 fok között alakul.

Vasárnap néhol tovább csökken a hőmérséklet. Erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Nyugaton napközben össze is állhat a felhőzet, illetve az északkeleti határszélen lehet kezdetben erősen felhős ég. Az elszórt, lokális záporok mellett északkeleten kezdetben, illetve Nyugat-Magyarországon délután, este eső is várható. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 11 fok között alakul, de a szélvédett tájakon az Őrség környezetében ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 22 fok között valószínű, de Nyugat-Magyarországon néhol csak 15, 16 fokig melegszik fel a levegő.

Részletek és jövő heti időjárás-előrejelzés itt.

atv.hu

További belföldi híreink