Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-25 21:19:00

Új produkciókkal, még több helyszínnel robban a Zsidó Művészeti Napok

Negyedik alkalommal rendezik meg idén a Zsidó Művészeti Napokat május 25-e és június 2-a között. A fesztiválon évről évre egyre bővebb a kínálat, és vannak kihagyhatatlan visszatérő vendégek, mint Jávori Ferenc, vagyis Fegya, aki idén 3 produkcióban is fellép majd - többek közt Falusi Mariannal is.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Zsidó Művészeti Napokat

 

Vígszínház egykori házi szerzője Molnár Ferenc régóta fontos része a színház repertoárjának, igazán hűséges hozzá a színház mindenkori társulata, talán nincs is olyan évad, amikor ne lenne repertoáron valamelyik műve. Fesztbaum Béla ráadásul 4 éve egy az íróról szóló darabot is előad, a Szülőfalum, Pest címmel a Rózsavölgyi Szalonban, most pedig a Zsidó Művészeti Fesztiválon is.

Falusi Mariann visszatérő vendége a fesztiválnak, idén Váczi Eszterrel, és Szűcs Gabival ad koncertet.

„Aki vendégségbe jön az a Fegya, és Fegyuskával én azt hiszem, hogy nagyon jól járunk, mert mindannyian rávetjük magunkat, hogy újabb és újabb produkciókat hozzunk létre, úgyhogy még dolgozunk.” – árulta el a művésznő.

Jávori Ferencet ezen kívül még két előadásban láthatja a közönség, az egyik a Menyasszonytánc, a másik pedig a Budapest Klezmer Band koncertje, ahol Szulák Andrea és Dunai Tamás lesz a vendég, akivel egy esti beszélgetés alkalmával született meg egy ötlet.

„Teljesen véletlenül terítékre került a hegedűs a háztetőn című musical, és akkor mondom a tamásnak, és emlékszel arra a dalra: szeretsz engem, hát persze! És mondom, mit szólnál ahhoz, hogy esetleg Szulák Andit meghívnánk erre a produkcióra?" – mesélte Jávor a kulisszatitkokat.

14 helyszínen 25 előadást láthat a közönség például a Frankel Leo utcai zsinagógában, de a Mazel Tov étteremben is lesz program.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink