Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-24 16:41:00

Ukrán-ügy: Gyurcsányék borzasztóan kiakadtak

A Demokratikus koalíció azokra a hírekre reagált, amelyek szerint tömegével járnak át ukrán-magyar kettős állampolgárok a kisvárdai kórházba. A DK szerint „az ukránok tolmáccsal érkeznek a kezelésekre, mert egy szót sem beszélnek magyarul”, ez pedig „a Fidesz állampolgársági és választási csalásának újabb következménye” – írja a párt közleményében.

Ukrán-ügy: Gyurcsányék borzasztóan kiakadtak

A DK úgy látja: „a Fidesz ukránok tízezreinek adhatott magyar állampolgárságot és most már nem csak nyugdíjat kapnak a magyarok pénzéből, hanem az egészségügyi ellátásukat is mi fizetjük”. „Maga az ügyészség ismerte el idén februárban, hogy már 370 esetben indult nyomozás és 156 esetben vádemelés is történt ukrán állampolgársági csalás miatt. Éppen azzal buktak le tömegével, hogy egyetlen szót sem beszéltek magyarul. Most már egyértelmű, hogy ez csak a jéghely csúcsa” – teszi hozzá az ellenzéki párt.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy vizsgálja ki, mennyit költ úgymond „a magyarok pénzéből ukrán-magyar kettős állampolgárok egészségügyi ellátására”. „A magyarok nem azért dolgoznak, nem azért túlóráznak, nem azért fizetik Európa legmagasabb adóit, hogy a pénzükből aztán ukránok gyógyítását fizessék” – írja a közlemény.

„Ha eddig 24 ezer magyar ember halt meg évente a magyar kórházakban gyógyítható betegségekben, akkor az ukrán kórházmigrációval ez a tragikus szám csak nőni fog” – véli az ellenzéki párt. A DK szerint természetesen nem azzal van a baj, hogy ezek az emberek a magyar egészségügyet veszik igénybe, hanem azzal, hogy nem fizetnek érte, a gyógyításukat - ahogy a nyugdíjukat is - a magyar adófizetők állják.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink