Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-24 10:38:00

Szalai durván lenyomta Dárdait

A szombati bajnokin a Hoffenheimben gólt szerző Szalai Ádám lett az első magyar futballista, aki 50 gólig jutott a Bundesligában. A magyar válogatott csatára a Hoffenheimben már 22 gólnál jár, korábban a Mainzban 21, a Schalkéban 7 gólig jutott, a Hannoverben fél év alatt nem talált be – írja az Index.

Szalai durván lenyomta Dárdait

Szalai mögött a Mol Vidi jelenlegi játékosa, Huszti Szabolcs áll. A középpályás a 2006/07-es idénytől szerepelt a Hannoverben, majd a Frankfurtban. Hannoverben összesen öt idényt húzott le, négyéves zenites kitérővel. Kétszer is eljutott tíz gólig egy szezonban, 37-szer talált be, az Eintrachtban volt még két gólja.

A 31 éves Szalai 2010 óta szerepel a Bundesligában, a harmadik helyezett Lisztes Krisztián tíz és fél szezont húzott le, a Werder Bremennel bajnokságot is nyert. Szalai olyan játékosokat előz még a listán, mint Dárdai Pál, vagy Détári Lajos, illetve az egykori Ferencváros-futballista Varga Zoltán.

A legtöbb magyar Bundesliga-gólt jegyző játékosok:
 
1. Szalai Ádám (Mainz, Schalke, Hannover, Hoffenheim) 50 gól,

2. Huszti Szabolcs (Frankfurt, Hannover) 39,

3. Lisztes Krisztián (VfB Stuttgart, Werder Bremen, Mönchengladbach) 20,

4. Szabics Imre (VfB Stuttgart, 1. FC Köln, Mainz), Hajnal Tamás (Schalke, Karlsruhe, Dortmund, VfB Stuttgart) és Dárdai Pál (Hertha BSC) 17,

7. Vasile Miriuta (Energie Cottbus) 15,

8. Détári Lajos (Frankfurt) 11,

9. Willi Orban (Kaiserslautern, RB Leipzig) 10,

10. Varga Zoltán (Hertha BSC) 9

Részletek itt.

atv.hu

További belföldi híreink