Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-24 07:15:00

„Neveletlenség” – kiakadt Gulyás Gergelyre a képviselő

Gréczy Zsolt szerint nevetlenség Dobrev Klárát Gyurcsány Ferencnének hívni. A DK országgyűlési képviselője beszélt arról is, hogy az Európai Néppárt eddig nem akarta támadni a Fideszt, viszont most rákényszerültek erre az intézkedésre.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke harcot hirdet az álhírek ellen. Gréczy Zsolt arról beszélt az ATV Start című műsorában, hogy mivel közeledik az Európai Parlamenti választás, úgy tűnik, hogy az Európai Néppárt nem akar vereséget szenvedni, ezért megpróbálnak keményebben fellépni „az Orbán-kormány hazugságaival, rágalmazásaival szemben” – fogalmazott a DK országgyűlési képviselője. Gréczy szerint a Néppárt eddig nem akarta a Fideszt támadni, de most rákényszerült erre az óvintézkedésre. Az is a céljuk ezzel, hogy az EP-választás után az új Európai Parlamenti arányokat megpróbálják a saját javukra módosítani, mert a felmérések azt mutatják, hogy erősödtek a szociáldemokraták, a zöldek, a liberálisok, és a Néppárt úgy érzi, hogy az Orbán-rendszer veszélyezteti az ő saját hegemóniájukat – fogalmazott.

Ezúton is felhívja a figyelmét Gréczy Zsolt azoknak, akik azt mondják, hogy „az EP-n belül új pártot alakítva megreformálják az Uniót, hogy akikkel a Fidesz összesodródik, azok azt akarják, hogy a magyar gazdák kevesebb pénzt kapjanak, és nekik a magyar munkavállalók migránsok” – tette hozzá. Példaként Marine Le Pen pártját említette, akik szerint a magyarok nem kívánatos személyek Franciaországban.

„Nem volt csőd közeli állapot”

A továbbiakban Gulyás Gergely nyilatkozatára, miszerint ebben a kormányzati ciklusban nem lesz egyéni nyugdíjpénztár, Gréczy Zsolt úgy reagált, hogy a Fidesz hazudott, amikor azt ígérte, hogy lesz, valamint akkor is, amikor megszüntette a magánnyugdíjpénztárakat. A kormány azt mondta, hogy az államadósság csökkentésére, és a nyugdíjkassza fenntartásához kellett a háromezer milliárd forint, mert a Gyurcsány-kormány csőd közeli állapotban adta át az ország vezetését. Gréczy szerint ez is hazugság, mert nem volt csőd közeli állapot, a gazdasági világválságról pedig nem Gyurcsány tehet – jelentette ki.

560 ezer támogató

A továbbiakban a képviselő elmondta, hogy a felmérések szerint a DK támogatottsága jelenleg 10 százalék körül van, és Dobrev Klára a legnépszerűbb EP-listavezető. A támogatóik száma 560 ezer fő, aminek nagyon örül, és úgy véli, egyre többen értik, hogy a Fidesz milyen veszélybe sodorja az országot. Említette, hogy Gyurcsány Ferenc már öt éve az Európai Egyesült Államokról beszélt, amely egyfajta határvédelemről, jövedelemvédelemről és nyugdíjvédelemről szól.

Neveletlenségnek nevezte, hogy Dobrev Klárát Gyurcsány Ferencnének nevezte Gulyás Gergely, szerinte mindezt csak azért teszik, mert Gyurcsány Ferenccel akarják riogatni az embereket.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink