Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-24 20:12:00

Dobrev: „az Orbán-vircsaftnak” rövidesen vége lesz

Hatalmas csodának kellene ahhoz történnie, hogy a Fidesz érdemben reagáljon arra, amit egy ellenzéki politikus mond. Így reagált Dobrev Klára arra, hogy Gulyás Gergely szerint bolsevik mentalitást tükröz az Orbán Viktor ellen az egyéni nyugdíjszámlák ügyében tett feljelentése.

Dobrev: „az Orbán-vircsaftnak” rövidesen vége lesz

Mint mondta: a feljelentésre született fideszes reakciók élességéből arra kovetkeztet, hogy a Fidesz szerinte maga is érzi, hogy itt valami nem stimmel. Dobrev úgy véli: hárommillió embert megzsaroltak a kötelező magánnyugdíjpénztárak megszüntetésekor, ráadásul a döntés eredményeként érdemi adósságcsökkentés nem történt.

Dobrev szerint Orbán Viktor és Matolcsy György embereket megtévesztettek és tévedésben tartottak, kárt okozva ezzel hárommillió embernek. Ráadásul – folytatta – az az ígéret sem teljesült, hogy ez a számla örökölhető lesz, így az azóta elhunyt egykori magánnyugdíjpénztári tagok örököseit is kár érte.

Arra a kérdésre, hogy első körben miért büntető feljelentés született, Dobrev azt válaszolta: ebben az országban mindenről Orbán Viktor dönt, ezért döntöttek úgy, hogy ellene tesznek feljelentést. Később polgári pereket azok tudnak indítani, akiket Dobrev szerint megtévesztettek.

Dobrev Klára arra a kérdésre, hogy visszaállítaná-e a 13. havi nyugdíjat, azt válaszolta: a gazdasági válság miatt kellett a Bajnai-kormánynak visszavennie a 13. havi nyugdíjat és megváltoztatnia a nyugdíjkorrekció rendszerét, ám a válság elmúltával az Orbán-kormánynak vissza kellett volna állítania a bérkövető nyugdíjrendszert.  
A DK listavezetője szerint a helyzet sokat változott 8 év alatt. Erősebb Európa áll velünk szemben. Európai minimálnyugdíjra van szükség uniós támogatással. Hozzátette: az Európai Egyesült Államok a számára azt jelenti, hogy egyben kell tartani az európai társadalmat.

Arra a kérdésre, hogy minderre miből lesz pénz, Dobrev azt válaszolta: az európai multiadóból. Mint elmondta: a multikat nem lehet nemzeti szinten megadóztatni.

A DK úgy látja: rövidesen „az Orbán-vircsaftnak vége lesz”, mert a magyar kormány felbosszantotta nemcsak az uniós döntéshozókat, de az uniós állampolgárokat is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink