Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-23 20:43:00

Kovács Gergely: dolgozni kellett az elmúlt hetekben, mi nem ezért csináltuk a pártot

A Kétfarkú Kutya Párt számára nagy munka volt az aláírásgyűjtés, ezer passzivista segítette a munkájukat. Végül 29 ezer aláírást adtak le. Kovács Gergely beszámolt arról is, milyen lenne szerintük az egységes Európa.

Kopaszokkal vitte a választási irodához az íveket Kovács Gergely, hogy azokat biztosan le tudják adni. A Kétfarkú Kutya Párt elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a volt egyetemi osztálytársai éppen ráértek, ezért elkísérték őt a Nemzeti Választási Irodához.

29 ezer aláírást adtak le, a párt elnöke szerint a nagy része Felcsútról jött össze, valamint komáromi Duna-partról, ahol a kajakosok aláírásait gyűjtötték. „Be is költöztünk egy stadionba, a Kutyapárt megvette a saját stadionját. Minden magyar pártnak, jó, ha van egy stadionja, úgyhogy mi ezen az úton vagyunk” – folytatta Kovács Gergely. 

EP-kampány

Volt már örök élet és ingyen sör, valamint sok más is, most éppen évi 172 munkaszüneti nappal kampányolnak a Kétfarkú Kutyák. Egységes Európát szeretnének, ezért azt is szeretnék, ha egységes fizetőeszköz lenne, a párt szerint erre az ideális a forint lenne. „A forint egyébként is régebb óta létezik, mint az euró, tehát egy megbízható dolog” – jegyezte meg az elnök.

A kivándorlást úgy oldanák meg, hogy csökkentenék a külföldi béreket. Kötelezővé tennék a magyarok számára, hogy csak nemzeti dohányboltokban vásárolhassanak külföldön is, ebből 6 darab lenne a világban. „A helyszínek kiválasztásakor figyelembe vettük azt, hogy ott mennyi magyar él jelenleg, illetve, hol volt régen magyar törzsterület” – vázolta Kovács Gergely. A távozó orvosok problematikájára is találtak megoldást: kötelezni kell az orvosokat, hogy vigyék magukkal a betegeiket is. 

Azokra is gondoltak, akik nem költöznének haza, számukra lenne a „hozd haza a munkád!” program: „János, aki Londonban mosogat, megteheti, hogy összegyűjti a mosatlan edényeket, felszáll egy repülőre, hazajön, elmosogat, visszamegy, és ott megkapja a fizetését” – részletezte. 

Elveszített szavazatok

Az ellenzék szerint, ha a Kutyapárt nem éri el az öt százalékot az EP-választáson, és elvesznek a rájuk leadott szavazatok, azzal a Fideszt juttatják mandátumhoz

„Szerintem az MSZP-re és a Jobbikra leadott szavazatok is elveszített szavazatoknak számítanak. Ha a matematikát nézzük, akkor, ha valaki 14 százalékot ér el, akkor ott elveszik négy százalék szavazat. 5-10-15-20 százalék fölöttiek ugyanúgy elvesznek” – reagált a Kutyapárt elnöke. Majd hozzátette, hogy 23 embert szeretnének kijuttatni, reméli, hogy ez össze is fog jönni, bár Magyarország 21 mandátummal rendelkezik. Ötéves terveik között szerepel az is, hogy minden európai országban megnyerik a választást, és így Európa vezető hatalmává alakulhatnak. 

Dolgozni kellett

Az aláírásgyűjtés nagy munka volt számukra, ezer passzivista segítette a munkájukat: volt, aki a standokat szállította, irodai munkákat végzett, vagy csak sört vitt nekik.

„Dolgozni kellett az elmúlt három hétben, mi nem ezért csináltuk a pártot. Mindig is mondtuk: ne kelljen dolgozni, de legyen pénz, ehelyett most az van, hogy dolgozunk és felfüggesztették az állami támogatásunkat. Ebből a szempontból nem alakulnak jól a dolgok” - folytatta. Szokott szemrehányást is kapni, hogy dolgozniuk kell, mivel szerinte egy párt nem azért alakul, hogy dolgozzanak, hanem azért, hogy ígérnek dolgokat, amiket utána nem csinálnak meg. A munkát viszont még meg kell szokniuk.

Elmesélte, hogy egy cég, akiktől régen vettek ki plakáthelyeket, az elmúlt két évben viszont már nem lehetett tőlük, most viszont átragasztottak egy plakátot, mire kaptak egy telefonhívást, hogy mégis kapnak helyet, bár ezeket nem tudják kifizetni. Azt javasolja az ellenzéki pártoknak, akik nem kaptak plakáthelyeket, hogy ragasszák le a plakátokat.

 

atv.hu

További belföldi híreink