Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-23 13:00:00

Dobrev az első helyen, a Fidesz-jelölt hátul kullog az EP-listás jelöltek közt

Dobrev Klára nyerte a szimpátiaversenyt az EP-listavezetők között, őt a Momentum jelöltje követi, Trócsányi László igazságügy-miniszter tök utolsó lett - derült ki az IDEA Intézet felméréséből.

Dobrev az első helyen, a Fidesz-jelölt hátul kullog az EP-listás jelöltek közt

Az IDEA Intézet 2019. március 29 – április 1. között végzett közvélemény-kutatást, a 2000 válaszadónak egy 1-től 10-ig terjedő skálán kellett osztályoznia szimpátia szerint a politikusokat a közösségi médiában, a hibahatár legfeljebb +/- 2,2 százalékpont.

Az eredmény:

1. Dobrev Klára (DK) 5 pont
2. Cseh Katalin (Momentum) 4,1 pont
3. Tóth Bertalan (MSZP) 4 pont
4. Vágó Gábor (LMP) 3,6 pont
5. Gyöngyösi Márton (Jobbik) 3,2 pont
6. Trócsányi László (Fidesz) 2,5 pont

Nem meglepetés azonban, hogy az egyes szavazótáborok leginkább a saját listavezetőjükkel szimpatizálnak. A DK-sok esetében Dobrev Klára, az MSZP-támogatók körében Tóth Bertalan a legszimpatikusabb (7,1 pont). Az MSZP táborában utóbbit követi szorosan Dobrev Klára (7,0 átlagpont), majd pedig Cseh Katalin (5,2 pont). A jobbikosok Gyöngyösi Mártont tartják a legszimpatikusabbnak (5,7 átlagpont), viszont a legkevésbé Trócsányi Lászlóval szimpatizálnak (2,3 pont). Utóbbi vonatkozásában az LMP-sek sem gondolkodnak másképp, ugyanakkor körükben Vágó Gábor a legnépszerűbb (7,7 pont).

atv.hu / hvg.hu

További belföldi híreink