Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-23 11:03:00

Charlie rettenetesen kiborult azon, ahogy Cserhátival holtában bánnak

Horváth Charlie állítja, ő az egyetlen, aki Cserháti Zsuzsa elkorhadt fejfáját időről időre visszaszúrja a földbe, és az elhanyagolt nyughelyet megszabadítja a gaztól. A sztár Borson keresztül üzent azoknak, akik színpadra viszik az életét.

Charlie rettenetesen kiborult azon, ahogy Cserhátival holtában bánnak

Kora egyik legmeghatározóbb énekesnője volt Cserháti Zsuzsa, akit egykoron Szécsi Pál húga, Szécsi Kati fedezett fel, egy balatoni bárban énekelve. Mindenki elismerte a fiatal, dögös, szőke énekesnő tehetségét, mégsem támogatta senki, és csak tizenöt év számkivetettség után került az őt megillető helyre, a kor legnagyobb, legelismertebb művészei közé. Tragikus sorsa azonban máig érdekli az embereket, köztük Horányi Julit is, aki megannyi utánajárás és kutatómunka után két színész – Märcz Fruzsina és Ágoston Péter – közreműködésével, Dénes Viktor rendezésében a napokban az Orfeum színpadára vitte a Cserháti élete és dalai ihlette vacsoraszínházi előadást.

A produkcióban Juliék megjelenítik az énekesnő fiát, Szirtes Krisztiánt, Bradányi Iván szöveg­írót és Horváth Charlie-t, Cserháti egyik legjobb barátját is.

Horváth Charlie ellenben kendőzetlen őszinteséggel fejtette ki a véleményét az esttel kapcsolatban a Borsnak.

"Romokban hever a sírja. Szégyen és gyalázat" – csattant fel a rekedtes hangú énekes. "Őszintén mondom, felejtsük el ezt a Cserháti-történetet úgy, ahogy van! Gondolkodjanak el az őt előadó énekesek, színészek, és menjenek ki a sírjához azok az emberek, akik most már több mint tíz éve Cserháti Zsuzsából pénzt keresnek. Három méterre az én Katikámtól nyugszik, és senki nem gondozza a sírját, csak én. Elrohadt és kidőlt a fejfája, amit mindig én szúrok vissza a helyére, és én vágom le a bokrokat is körülötte. Mennek az emlékkoncertek 2002 óta, jönnek a bevételek, de hogy romokban a nyughelye, azon senki nem gondolkodik" – bosszankodott a zenész, akinek az, hogy őt is bevonták a darabba, kicsit sem melengette meg a szívét.

"Abszolút nem érdekel, hogy engem színpadra visznek. Ugyanis se Cserháti Zsuzsát, se engem nem fognak tudni eljátszani. Lehetetlen" – mondta Charlie.

atv.hu

További belföldi híreink