Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-22 18:57:00

"Fura volt, hogy gépfegyverrel rám lőnek" - Utánajártunk a tápióbicskei lövöldözésnek

Fényes nappal, a nyílt utcán, egy autóból lövöldözött járókelőkre egy airsoft-gépkarabéllyal két fiatal vasárnap Tápióbicskén. A lövöldözők egy 17 éves fiúra, és egy felnőtt férfira adtak le több célzott lövést, amelyekkel mindkettőjüket megsebesítették. A rendőrök néhány óra alatt elfogták a lövöldözőket, akiket most felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak.

Tápióbicskei házuk erkélyéről nézte végig Csutorka Norbert felesége, hogyan lőttek rá a férjére vasárnap dél körül, egy autóból. A férfi szerint a kocsi anyósüléséről, a vezetőn áthajolva adták le rá a célzott sorozatot. Norbertet egy lövedék a lábán találta el, amely erős horzsolásra hasonlító nyomot hagyott.

"Fura volt, na… abban a pillanatban igen, hogy ilyen előfordul, hogy gépfegyverrel rám lőnek" - mondta a férfi, aki hozzátette, felesége sem tudott megszólalni, csak, amikor a támadók már elindultak.

A lövöldöző fiatalok elhajtottak, hasonló módon rálőttek még egy 17 éves fiúra is, majd visszatértek Csutorkáék házához – ám Norbert felesége ekkor már megjegyezte a kocsi rendszámát, és hívta a rendőröket, akik gyorsan el is kapták a lesipuskásokat.

"A nagykátai rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított ellenük eljárást" - mondta Dudás-Kanyog Andrea, az ORFK sajtóügyeletese.

A falubeliek közül többen is tartanak airsoft-fegyvereket, de azt mondják, eddig soha senkinek nem jutott eszébe, hogy az utcán lövöldözzön. Ezek a szabadon megvásárolható, és tartható fegyverek ugyanis képesek akár súlyos sérüléseket is okozni, ha nem megfelelően használják azokat.

Az airsoft-fegyverek használata és szállítása épp ezért szigorú szabályokhoz van kötve.
Ezeket csakis zárt gyakorló tereken használhatják, tarthatják, és szállítani is úgy kell, mint minden más sporteszközt: szétszerelve, zárt tokban- magyarázta Német Ferenc. A Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke hozzátette: ha valaki egy szamurájkarddal megy gyakorolni, akkor azt a villamoson nem az övébe dugva viszi, hanem egy zárt tokban, a csomagtartóba rejtve tartja.

A szakértő szerint az egyébként nagyon népszerű airsoft fegyvereket legálisan csak mások elől elzárt területen, a megfelelő védőfelszereléssel kiegészítve lehet használni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink