Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-23 05:10:00

Ilyen is ritkán van: egy utca lakói maguk kérik, hogy fizetős legyen a parkolás

Azt szeretnék az egyik nagykanizsai utca lakói, hogy fizetős legyen a házaik előtt a parkolás. Most ugyanis épp előttük ér véget a fizető zóna, így mindenki ebben az utcában próbál meg leállni. Ezért az ott lakók sokszor a garázsaikba sem tudnak beállni. Azt mondják, eddig hiába jelezték a problémát bárhol, senki sem foglalkozik velük.

Egyre nehezebben tolerálják az egyik nagykanizsai utcában, hogy napközben szinte képtelenek a házuk előtt megállni. Ennek oka, hogy ők a fizető parkoló zóna szélén vannak, és aki nem akar fizetni a belvárosban, az náluk hagyja az autóját.

"Áldatlan állapotok. Saját családi házakba nagyon sokszor nem tudunk bejárni és ez már nem csak reggel és délután, hanem napközben is előfordul" - mondta Szamosné Balázs Márta.

A lakók alkalmanként szólnak a rosszul parkoló autók vezetőinek, de nem sok haszna van. Azt mondják, akkor is bajba kerülnek, ha gyorsan szeretnének elmenni otthonról kocsival. 

"Az is probléma, hogy ha valakinek hirtelen kellene kórházba menni, vagy orvoshoz menni, nem tud elmenni, mert nem tesznek semmit, hiába keresünk meg bárkit" - 
nyilatkozta Bacher Mihályné.

Az utca lakói már többször keresték az önkormányzatot, de eddig hiába próbálkoztak. Az utcában élők szerint egyszerű lenne a megoldás. 

"Tegyék fizetőssé ezt az útszakaszt, de hát azt mondták, hogy nem lehet, mert nincs kötségvetés rá, hogy automatát tegyenek ki" - magyarázta Híradónknak Hegyi Ferenc.

Stábunk telefonon elérte a körzet önkormányzati képviselőjét, aki a város alpolgármestere is. Ő azt mondta, hogy a lakók nyugodjanak meg, és főleg legyenek egy kicsit türelemmel: jövőre ugyanis már az ő utcájukban is fizetni kell majd a parkolásért.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink