Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-22 14:59:00

Döbbenetes változás az időjárásban: kiadták a figyelmeztetést

A viharos széllökések után keddre veszíthet erejéből a légmozgás.

Döbbenetes változás az időjárásban: kiadták a figyelmeztetést
Illusztráció

Magassági hidegörvény közelíti meg térségünket, amely nagyobb hatást inkább a keleti, északkeleti országrész időjárására gyakorol. A Dunántúl déli, délnyugati részén kevés felhő, napos idő várható, csapadék csak kis eséllyel alakulhat ki, másutt ugyanakkor erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és szórványosan zápor, főként északkeleten elszórtan zivatar is kialakulhat.

Északkelet felől egyre nagyobb területen keletire fordul, és megerősödik a szél, záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható, de már a déli óráktól északkelet felől lassan csökkenni kezd a hőmérséklet. Késő estére 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki:

A Budapest-Békéscsaba vonaltól keletre kialakulhatnak helyenként zivatarok, amelyeket átmenetileg egy-egy viharos széllökés is kísérhet. Éjjel egy-két helyen még megdörrenhet az ég, majd reggeltől nem valószínű zivatar.

Az éjszaka második felétől fokozatosan megerősödik a délkeleti szél, elsősorban a Tata-Szeged vonal tágabb környezetében, illetve északkeleten viharos (60-70 km/h) lökések is lehetnek. Holnap késő délutántól valamelyest veszít erejéből a légmozgás.

atv.hu/met.hu

Ajánlom

További belföldi híreink