Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-20 09:13:00

Újabb részletek derültek ki a Teréz körúti robbantó szökési tervéről

Fegyvert és lőszert kért egy levélben a húgától P. László. A Teréz körúti robbantót jelenleg a váci fegyházban őrzik, ahonnan esélye sincs megszökni. Éppen ezért azt tervelte ki, hogy amikor legközelebb átszállítják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), onnan kísérli meg a szökést. Testvérének egy drónnal kellett volna eljuttatni az árut az elmemegfigyelőbe – tudta meg a részleteket a Bors.

Újabb részletek derültek ki a Teréz körúti robbantó szökési tervéről

Két és fél éve zárták el a külvilágtól P. Lászlót, miután házi készítésű bombájával egy hónappal korábban kis híján kivégzett két járőröző rendőrt Budapesten, a Teréz körúton. A férfi számítógépén a nyomozók egy másik detonációval fenyegető levelet is találtak, s most egy újabb el nem küldött iromány okozhatja a vesztét.

Húga segítségével tervezett megszökni a börtönből P. László – tudta meg a Bors. Biztos forrásból úgy értesültünk, hogy a Teréz körúti robbantóként elhíresült férfi zárkájában a minap egy kézzel írott levelet találtak, amiben fegyvert és lőszereket kért a szökéséhez.
Irományát egy papír zsebkendőbe csomagolta, azt pedig a következő beszélőjén akarta átadni családtagjának. A férfi jelenleg a Váci Fegyház és Börtönben raboskodik. Úgy tudják, a zárkáján nem osztozik másokkal, s minden percét kamera figyeli. Ördögi terve a börtönőrök miatt ment füstbe, akik még időben észrevették, miben mesterkedik. A portál információi szerint az ügyben büntetőfeljelentést tett az érintett intézmény.

A Bors azt is megtudta, hogy P. László nem a váci fegyházból akart megszökni, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből. A fiatalembert időről időre az IMEI-be is átszállítják. Ott már korábban feltérképezte a menekülő-útvonalat. Húgától azt kérte a levélben, hogy egy drónnal juttassa el az elmemegfigyelőbe az általa kért muníciót.

Értesüléseikkel kapcsolatban megkereste a Bors a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, ahol hivatalosan nem erősíthették meg információkat, de nem is tagadták.

„Az elmúlt időszakban egyetlen büntetés-végrehajtási intézetben sem volt szökési kísérlet. Minden egyéb, konkrét személy fogva tartásával összefüggő adat bűnügyi személyes adatnak minősül, ezért ezekről nem áll módomban tájékoztatást adni” – közölte Makula György bv ezredes, a BVOP Kommunikációs Főosztálya vezetője.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink