Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-20 19:27:00

Kriminológus: Irracionális, amit a Teréz körúti robbantó tervezett

Szökést tervezett a Teréz körúti robbantó – tudta meg a Bors. A férfi levelet írt a nővérének, amelyben fegyvereket kért tőle, hogy meg tudjon szökni a fegyházból. A levelet azonban a férfi nem tudta kijuttatni, mert a börtönőrök már a cellájában megtalálták. A kriminológus szerint eleve elvetélt ötlet volt a szökés. Egy pszichológus pedig azt mondta Híradónknak, ez is a férfi kóros elmeállapotára utal.

Magas betonfalak, és szögesdrótok. Így néz ki kívülről a váci fegyház. Itt tölti életfogytig tartó büntetését a Teréz körúti robbantás elkövetője. A férfi legkorábban 30 év múlva szabadulhat, de a Bors információi szerint ezt az időt jócskán szerette volna lerövidíteni P. László, ugyanis azt tervezte, hogy megszökik a börtönből.

Annyit lehet tudni, hogy P. László zárkájában egy kézzel írt levelet találtak a börtönőrök, amelyben arra kéri nővérét, hogy juttasson be neki fegyvereket és lőszereket, mert meg akar szökni. Az akcióban egy drónt is bevetettek volna. A tervet tartalmazó levelet pedig az egyik beszélő alkalmával adta volna oda testvérének, de erre már nem kerülhetett sor, mert lebukott.

A kriminológus szerint akkor sem lett volna sok esélye a szökésre P. Lászlónak, ha valahogy eljuttatja a levelét a testvéréhez.

„Börtönbe ma már semmit nem lehet bevinni, mobiltelefont sem, mindent le kell tenni, tehát az ki van zárva, hogy akármilyen holmit be lehessen vinni, pláne fegyvert. Mit csinált volna ott vele, nekitámad az őrségnek, kitör a börtönből? Teljesen irracionális elképzelés.” - mondta Németh Zsolt, kriminológus.

A pszichológus is azt mondja, egy álomvilágban él P. László, ez is a kóros elmeállapotára utal.

„Nem véletlen, és egyben gyerekes próbálkozás, hogy újra foglalkozzanak vele, hogy újra akár a középpontba kerüljön, de – és itt jön a de – feltételezhető, hogy ez az ember, ha szabadlábon lenne, akkor újra a rombolás, az agresszió valamilyen eszközét használná. Miért? Azért, hogy a pszichés egyensúlyát helyrebillentse, csökkentse a belső feszültséget.” - nyilatkozta Makai Gábor, klinikai szakpszichológus.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink