Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-19 19:21:00

Teljesen kiborult a csecsemőjét magára hagyó gödöllői nő édesanyja

Beismerő vallomást tett az a 28 éves nő, aki csütörtökön, egy árokparton szülte meg kisfiát Máriabesnyőn, majd sorsára hagyta az újszülöttet. Az egészséges babára nem sokkal a szülés után talált rá egy közelben lakó férfi. A kisfiú nagymamája az ATV Híradónak azt mondta: a lánya az utolsó pillanatig bizonytalan volt abban, hogy meg szeretné-e tartani a gyereket. A nagymama azonban mindent meg fog tenni azért, hogy magához vehesse, és felnevelhesse a kisfiút.

Sándor Gyula csütörtök délután talált rá az újszülött kisfiúra, alig néhány méterre a telke határától, a patakparton. A férfi épp a kutyájával sétált hazafelé, amikor az állat jelezte, hogy valami szokatlan van a csapáson.

A férfi meg sem merte fogni a kisfiút, az élettársa és a szomszédok hívták a mentőket, és a rendőröket. A babát végül egy törölközőbe csavarták addig, amíg a mentők meg nem érkeztek, és gondjaikba nem vették a csecsemőt. Sándor Gyula azt mondja: a kisbaba talán egy órával korábban születhetett, mert amikor elindultak a kutyával, még biztosan nem volt a fűben.

A rendőrök még csütörtökön megtalálták a csupán néhány utcával arrébb lakó anyát: a 28 éves nőt most emberölés kísérletével gyanúsítják.

Vattayné Székely Noémi, az ORFK sajtóügyeletese elmondta: péntek délelőtt történt meg a gyanúsítotti kihallgatása, beismerő vallomást tett. Jelenleg bűnügyi őrizetben van, a rendőrség kezdeményezte a letartóztatásának az indítványozását.

A kisfiát sorsára hagyó Gabriella édesanyja azt mondja: lánya nem titkolta a terhességet, de a fiatal nő még két héttel a szülés előtt sem tudta: megtartja, vagy örökbe adja majd a gyereket. Mária szerint lánya a terhesség utolsó heteiben depressziós volt, talán ezért választotta a legrosszabb megoldást.

„Istenem, én haragszok mind a kettőre, a picire én mondom miért haragszok, amikor az nem tehet semmiről! Mert az ártatlan, az nem akart a világra jönni, az nem akarta, hogy ő meglegyen, és nyugodt lélekkel, a szívemre merem tenni a kezem, hogy elfogadnám, és fölnevelném!” – fakadt ki magéból az asszony.

A kisbabát jelenleg kórházban ápolják, de a nagymama szerint jól van. Mária pedig abban bízik, hogy a hivatalos eljárás után hazaviheti magához a kisfiút.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink