Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-19 13:53:00

Lakók pénzéből, 10 évig állt a nagykanizsai játszótér, jött az önkormányzat és lebontotta

10 évig senkit sem zavart egy játszótér Nagykanizsán, amelyet a közelben lakók építettek saját pénzükön. Most azonban egyik napról a másikra a hivatalnak szemet szúrt, hogy ennek a néhány játéknak nincs engedélye, úgy pedig nem maradhatnak ott. A családi házas részen egy csendes térre vihették a szülők a gyerekeket, most már csak egy jóval távolabbira lehet menni játszani.

Lakók pénzéből, 10 évig állt a nagykanizsai játszótér, jött az önkormányzat és lebontotta
(Képünk illusztráció)

A közelben lakók készítették ezt a videót akkor, amikor megjelentek az önkormányzat gépei a téren és egyszerűen felszedték a közösség felajánlásából kialakított játszótér játékait.

„A környékbeli lakók, vállalkozók, valaki, az erdész felajánlotta a fát. A másik vállalkozó hozott vagy ötven facsemetét. faragtuk a fa játékokat. Volt aki szakember, aki mondta, hogy mire kell figyelni, hogyan kell csinálni” – mesélte az egyik lakó. 10 éve álltak ott a játékok a közelben levő kisgyerekes szülők örömére.

„Volt hintánk, volt libikókánk, volt homokozó, és mindent elvittek. Még a padot is, amit valamikor ők hoztak ide, azt is elvitték, hogy nehogy le lehessen ülni a téren” – mondja egy anyuka.

A közelben lakók azt mondták, hogy őket senki sem értesítette a bontásról. A fűnyírás ügyében volt vita, mert a közterületért felelős cég munkatársai azt sem tudták, hogy a játszótér nem magánterület.

Állítólag az önkormányzat sem tudta, hogy közterületről van szó. Ennek utána néztek, megnézték a területet és úgy döntöttek, hogy az itt lévő játékoknak nincs engedélye ezért ezt el is bontották nagyon gyorsan és nagyon szakszerűen.

Pedig a játszóteret gondozó kis közösség éppen a játékok felújítására készült. Már a szükséges anyagot, festéket is megvették, de nem állhattak neki a munkáknak, mert a játszóteret felszámolták. Kerestük az illetékes cég vezetőjét is a történtekkel kapcsolatban, aki munkatársán keresztül annyit üzent, hogy nem kíván ebben a témában kamera elé állni.

Egyik napról a másikra lebontották a játszóteret

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink