Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-19 11:19:00

Döbbenetes jelenetek: Dárdait megrohanták a szurkolók és a játékosai

Szur­ko­lók és já­té­ko­sok így még nem sze­ret­tek egyet­len le­vál­tott tré­nert sem – írja a Ripost.

Döbbenetes jelenetek: Dárdait megrohanták a szurkolók és a játékosai

Mintha pár napja nem is azt jelentették volna be a Hertha vezetői, hogy nyártól leváltják Dárdai Pált: a vezetőedzőt úgy ünnepelték a szurkolók a csapat nyílt edzésén, mintha BL-t nyertek volna. Mintegy 700-an rajongták körbe a kreuzbergi edzőpályán a berlini klubot több mint 22 éve hűen szolgáló magyart.

Mindenki közös fotókat és aláírásokat akart tőle, miközben záporoztak felé az ilyen és ehhez hasonló mondatok: "Maradnod kéne; Kár, hogy távoznod kell".

Dárdait a gyakorlás előtt is sokan megrohanták, utána pedig újabb fél óráig osztogatta az autogramokat. A rendezőknek kellett rendet tenniük a tömegben.

Ezt a szeretetet a szurkolóknak most a csapatnak kell továbbadniuk. Segíteniük kell, hogy kikecmeregjünk a nehéz helyzetünkből" - mondta Dárdai, aki a hátralévő öt fordulóban szeretne bejutni a német labdarúgó Bundesliga első tíz helyezettje közé. Akkor nyugodtan és elégedetten zárna a Hertha kispadján.

Mint mondta, elfáradt a profi edzők sok kötelezettségétől, és most szüksége lesz egy kis pihenésre, feltöltődésre.Ugyanakkor képezni is fogja magát, mielőtt újra munkát vállal. "Egy rossz szót sem fogok mondani a klubra. A fiaim itt futballoznak, én sokáig itt dolgozhattam.

Csak hálával tartozom a Herthának. Természetesen el lehet gondolkodni azon, mi történt volna, ha minden évben százmilió eurót költhetünk" - célzott a szűkös anyagi lehetőségekre a menesztése ellenére imádott magyar edző.

"Megérdemli, hogy így ünnepeljék. Több mint négy éven át mindent beleadott a klubért" - mondta a védő Niklas Stark, aki Dárdai kezei alatt német válogatott kerettaggá érett. "Az edző sokat letett itt az asztalra. Az utolsó meccsein érte is győznünk kell" - adta ki a jelszót a korábbi BL-győztes csatár, Salomon Kalou.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink