Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-18 12:02:00

Súlyos állítások: így lehet gyorsan milliárdokat keresni?

Már nem kell sokat aludni, és Gulyás Márton a nézők elé tárja azt a dokumentumfilmet, amely az államnak többmilliárdos kárt okozó politikai kamupártokat járja körül. Az ATV Start című műsorban a politikai aktivista arról is beszélt, hogy ezt központilag irányították, az egyik kör Nyíregyháza térségéhez köthető.

Enyhe kifejezés a kamupárt, inkább rablópártokról van szó – erről beszélt Gulyás Márton az ATV Start című műsorban, miután dokumentumfilmet forgatott azokról a kamupártokról, amelyek több milliárd forinttal rövidítették meg az államkasszát. A politikai aktivista szerint ezek a szervezetek még a látszatra sem adtak, hogy politikai tevékenységet folytatnak, csak két dolog érdekelte őket: a szavazat és a közpénz elvitele.

Mint mondta: saját kutatásaik azt bizonyítják, hogy hat párt egyetlen körhöz volt köthető, és központilag voltak szerinte szervezve. Ez a kör – tette hozzá – már 2014-ben is ott volt a palettán, sőt, a rendszerváltás óta különféle módokon próbált bejutni a törvényhozásba, de minimum az állami támogatásig elérni.

Gulyás szerint a 2014-es és a 2018-as választásokon nagyjából 8 milliárd forint tűnt el, az ő általuk vizsgált kör pedig – ugyancsak a két választást alapul véve – nagyjából „2 milliárdra tette rá a kezét”. A Magyar Államkincstár eközben nem tud érvényt szerezni annak, hogy visszaszerezze ezeket a pénzeket, az egyik pártnál például egy pártba szervezték ki a pénzeket, amelyet a választás után fantomizáltak, majd egy Ukrajnában élő férfira íratták, innentől pedig a pénzt „nem lehet visszaszerezni” az aktivista szerint.

A dokumentumfilmet jövő kedden, vagyis április 23-án mutatják be este 20 órától a Bálint Házban, majd utána online is látható lesz.

Ajánlom

További belföldi híreink