Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-18 08:33:00

Sokkoló: Feloszlott a világhírű magyar együttes, mától nem lépnek fel együtt

Ma este lép utoljára színpadra a 2000-ben alakult Román Sándor vezette Experidance Tánctársulat, akik az elmúlt majd’ két évtizedben meghatározó alakjai voltak a magyar tánckultúrának.

A két vezető, Román Sándor művészeti és Vona Tibor ügyvezető igazgató az elmúlt időszakban nem tudták egységbe hozni a társulat működésével kapcsolatos elképzeléseiket, jövőbeli terveiket, ezért a napokban történt tárgyalások eredményeképpen a társulat felbomlása mellett döntöttek - számolt be a cornandsoda.com.

A feszültséget jelezte az is, hogy az elmúlt hetekben több táncos felmondott a társulat tagjai közül, derült ki ez is egy színház közeli szakember beszámolójából.

Román Sándor mindenképp tervez egy új premiert újonnan szerveződött társulatával, akár már májusban, így bízhatunk benne, hogy nem maradunk tánc nélkül ezután sem.

Frissítés:

A társulat menedzsmentje sajtónyilatkozatot adott ki, melyben egyértelműen cáfolja az ezzel kapcsolatos híreket. Mint írják, „a társulat tulajdonosai nem döntöttek a társulat felbomlása mellett, erre vonatkozóan tulajdonosok között semmilyen belső tárgyalás nem történt”. A repertoár bemutatása csak ideiglenesen áll le, ennek oka, hogy nyolc táncos is távozott nemrég a társulatból.

A teljes nyilatkozat alább olvasható: "A Corn&Soda weboldalán tegnap, 2019. április 17-én este megjelent, Rátkai Zsófia által jegyzett cikkben megjelenteket EGYÉRTELMŰEN ÉS HATÁROZOTTAN CÁFOLNI KÍVÁNJUK, és határozottan visszautasítjuk azt az újságírói felületességből eredő, életműveket, brand-eket romboló és bomlasztó magatartást, amely egy negatív médialavinát indított meg az ExperiDance immár 19 éves formációja körül, úgy, hogy a benne írottaknak megfelelő tartalmú nyilatkozatot egyik tulajdonos sem adott a sajtó részére!"

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink