Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-18 21:00:00

Munkatársai vallottak Bodrogi Gyuláról - videó

85. születésnapja alkalmából köszöntötték Bodrogi Gyulát a József Attila Színházban. Pályatársai a művésszel együtt idézték fel a legjobb, vagy éppen a legmeghatóbb közös élményeiket. Újréti László arról mesélt, hogy a közönség mennyire sajnálta, amikor Bodrogit kinevezték a Vidám Színpad igazgatójának, így addig elköszönt a József Attila Színháztól. Voith Ági pedig elárulta, Bodrogi Gyulától tanulta meg, hogyan kell a színpadon igazi partnernek lenni.

Munkatársai vallottak Bodrogi Gyuláról - videó

Mit sem sejtve 11 órára ért a József Attila Színházba Bodrogi Gyula, akit pályatársak, barátok, kollégák, és a sajtó is nagyon várt már.

Szabó Éva, Újréti László, Láng József, Galambos Erzsi és Voith Ági, vagyis a József Attila Színház örökös tagjai váltották egymást a pódiumon, és meséltek a legfontosabb pillanatokról.

Galambos Erzsi szerint Bodrogi az egyik legjobb kolléga, akivel jelenleg is együtt játszik a Mici néni két életében.

„Akkor léptünk fel először mi ketten, amikor a televízió azt hiszem két hete működött, és még a nagy studióba a zenekar bent volt, belógtak a mikrofonok” – meséli a művésznő.

Voith Ági azt mondja Bodrogitól tanulta meg mit jelent a színpadon partnernek lenni: „soha nem akarja legyőzni a partnerét, mindig segít, aláadja a szöveget, mindenbe, és én megtanultam tőle ezt, hogy nagyon kell figyelni mindig a partnert”.

Bodrogi Gyula kollégánknak elmondta mit tanácsol a pályakezdőknek. Az első: fontos, hogy megismerjék, a második, hogy megszeressék a játékukat.

Az ünnepség zárásaként a közönség, a színészek, és mindenki együtt énekelte a hattyúdal betétdalát a Villa Negrát, amit a videóban meghallgathat:

Bodrogi Gyulát köszöntötték

 

Ajánlom

További belföldi híreink