Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-18 12:19:00

Medián: Dobrev Klára a legnépszerűbb EP-listavezető

A Medián legutóbbi kutatása arra volt kíváncsi, melyik párt rendelkezik a legnépszerűbb listavezetővel az EP-választás előtt. A felmérésből kiderül, a DK listavezetője után Toroczkai a legismertebb.

A hvg.hu alapján a 24.hu azt írja, ismertetett felmérésből kiderült: a szavazók több politikusnőt szívesen látnának „fontos politikai szerepben”.

Érdekesség, hogy a listavezetők közül ismertségben nemcsak Dobrev, hanem Toroczkai László, Trócsányi László és Gyöngyösi Márton is megelőzi az MSZP elnökét, Tóth Bertalant.

A legnépszerűbb MSZP-s politikus régóta Kunhalmi Ágnes, a párbeszédes Szabó Tímea is ugyanilyen népszerű, csak Karácsony Gergely rendelkezik több támogatóval nála a pártszövetségben.

A DK-s Dobrev Klára népszerűbb, mint a pártelnök Gyurcsány Ferenc (18%) és az ügyvezető alelnök Molnár Csaba (21%).

Az LMP-ben hosszú ideig a pártból azóta távozott Szél Bernadett volt a legnépszerűbb, jelenleg pedig Demeter Márta és Ungár Péter áll az élen, ugyan mindketten mindössze 17 százalékkal.

A Fidesz az egyetlen párt Magyarországon, ahol a legmeghatározóbb és legnépszerűbb politikusok közé nem került be egyetlen nő sem.

Ajánlom

További belföldi híreink