Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-16 16:09:00

Novák: ha kell, a kormány lépni fog

Akár a falusi CSOK kibővítése is elképzelhető, feltéve, ha erre szükség lesz – nagyjából így összegezhetőek a család-és ifjúságvédelmi államtitkár szavai az ATV Híradójának adott nyilatkozata kapcsán. Novák Katalin kiemelte, hogy senkit nem akartak kizárni, most pedig mindenkit türelemre int.

Novák: ha kell, a kormány lépni fog

Novák Katalin mindenkit nyugalomra int a falusi CSOK-kal kapcsolatban, mint az ATV Híradójának is fogalmazott: „várjuk meg azt, hogyan váltja be a hozzá fűzött reményeket”. Nem is olyan régen ugyanis arról szóltak a hírek, hogy a közmunkások jelentős részét is kizárják a falusi CSOK lehetőségéből. Az RTL Klub ugyanis arról számolt be, hogy a nyáron induló támogatást csak olyanok igényelhetik, akiknek legalább egyéves folyamatos TB-viszonya van. Akkor megjegyezték: ez dupla olyan hosszú, mint a jelenleg is igényelhető CSOK esetében. A kétgyermekes családoktól tehát egy, míg a háromgyerekesektől kétéves munkaviszonyt kérnek.

A család-és ifjúságvédelmi államtitkár kiemelte – immár – az ATV Híradójának, hogy a CSOK eddig sikeresnek bizonyult, hiszen több mint 400 ezer magyar embernek segíthettek eddig az otthonteremtési programon keresztül. Eközben a falusi CSOK új lehetőség, a politikus így arra kér mindenkit, hogy „nézzük meg, hogyan működik ez a gyakorlatban”, és ha valamikor szükség lesz arra, hogy bármilyen formában bővítsenek, akkor a falusi CSOK-nál – csakúgy, mint a CSOK esetében – ezt meg fogják tenni. Novák azt is megjegyezte a kérdések kapcsán, hogy a falusi CSOK-nál olyan szabályozási környezetet próbáltak teremteni, amely a lehető legtöbb embernek ad lehetőséget, másrészről a lehető legjobban ki tudja zárni a visszaélések lehetőségét, és hozzátette, hogy senkit nem szerettek volna kizárni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink