Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-17 06:16:00

Svábynak elege lett - betelt a pohár a műsorvezetőnél

Ma kitakarítja a terebesi erdőt a Heti Napló és az ATV munkatársaival. A szerda délutáni akcióra mindenkit várunk, aki szívén viseli a természet védelmét. Sváby András hagyományt szeretne teremteni az akcióval, és azt is szeretné elérni, hogy bűncselekmény legyen az illegális szemétlerakás.

 

 

Szemétdombok, illegális hulladéklerakók tarkítják az ország útjainak szélét. Sokan drága autóikból dobálják ki a háztartási hulladékot. Sokat nem kockáztatnak. Ez ugyanis jelenleg csak szabálysértés, így lebukás esetén is legfeljebb 150 ezer forintra bírságolhatják őket. A Heti Napló nézői néhány hete nagy többséggel azt támogatták, hogy legyen bűncselekmény a szemetelés.

Sváby András és csapata jó példával szeretne elől járni, ezért szerda délután szemétgyűjtésbe kezdenek a X. kerületi Gyógyszergyári utca melletti terebesi erdőben, a Keresztúri úttól nem messze.

„Én szerintem különben egy ország levitézlésének az egyik mércéje az, hogy mennyire szemetesek az utak mentén a kiserdők, a kiránduló utak” - mondta a műsor házigazdája.

Pedig ez a kis erdő akár egy kedvelt kirándulóhely is lehetne.

 „Például itt van ez a sitt halom, ezt nem lehetett mással kihozni, nem hiszem, hogy valaki végigtalicskázta a városon. Ezt valaki autóval idehozta, kiborította. Háromkor belecsapunk mindenféleképpen. Mi már előtte itt leszünk, de háromkor elkezdjük, bevárjuk az embereket, aki itt lesz, ahányan leszünk, nem tudom, hogy kevesen leszünk, vagy sokan és körülbelül 5-ig, 6-ig. Amennyit tudunk, megpróbáljuk kihordani ide az út szélére és az FKF emberei elviszik” - folytatta Sváby.

A Heti Napló ezzel az akcióval szeretné újraéleszteni azt a hagyományt, amelyet a műsor munkatársai évekkel ezelőtt már egyszer megteremtettek.

A stáb sok játékot talált a terebesi erdő szélén, azonban családoknak nem javasolják, hogy gyerekeikkel ide jöjjenek kirándulni. Szerdán délután azonban mindenkit várnak a Heti Napló stábjával és az ATV riportereivel, hogy együtt szedjék össze a szemetet.

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink