Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-15 10:52:00

Karácsony: „felgyújthattam volna magamat a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén”

„Mindenre nyitottak vagyunk” – nyilatkozta Karácsony Gergely az ATV Start című műsorban. Még arra is, hogy a kerületekben is előválasztást tartson az ellenzék – tette hozzá. A politikus azt is elmondta: tárgyalnak majd az LMP-vel, de nem várhatnak azzal, hogy megkezdjék az érdemi munkát.

Karácsony: „felgyújthattam volna magamat a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén”

2006 óta nem volt olyan választás Magyarországon, ami ennyire megjósolhatatlan az eredmény szempontjából – ezt mondta Karácsony Gergely az ATV Start című műsorban. Majd hozzátette: a „főpolgármester-választás az nem egy lefutott meccs”, ezért mindenre felkészül az ember – reagálta arra a baloldal jelöltje, hogy gondolta-e korábban, hogy a kampányban ellenzéki aktivisták fognak ellene tüntetni. Eközben – hívta fel rá a figyelmet – azt a bizonyos döntést ő nem támogatta, szemben a Puzsér Róbertet támogató jobbikosokkal.

„Nem üzengetünk senkinek, és a Fideszt mi fogjuk Budapesten megbuktatni” – közölte a politikus arra, hogy miért nem tudják feloldani azt az ellentétet, amely lassan másfél hete ütötte fel a fejét az ellenzék között, a budapesti kerületek felosztása kapcsán. Majd arról beszélt: lesz egy második fordulója is az előválasztásnak, ahol mindenkit várnak. Mint mondta:

„nyitottak vagyunk arra, hogy a kerületekben is, polgármester-jelöltekre is igaz legyen, mindenre nyitottak vagyunk”, csak arra nem – emelte ki –, hogy más pártra várva ők ne kezdhessenek el dolgozni.

Karácsony azt is elmondta, fognak még az LMP-vel tárgyalni, ugyanakkor szerinte már az április 6-ai dátum is késő (ekkor állt ki az MSZP-Párbeszéd-DK-Momentum, és jelentette be a kerületekben induló polgármester-jelölteket – a szerk.), hiszen a politikus úgy véli, a kampánynak már rég tartania kellene, és a munkával haladniuk kell ahhoz, hogy legyen esélyük az olyan fideszes polgármesterekkel szemben, akik mögött nagyobb erőforrások állnak.

Szerinte senki nem gondolja azt, hogy a Jobbikot és LMP-t nem kellene bevonni valamilyen formában az önkormányzati választásokba, de azt mondta, olyan jelöltekre van szükség, akik képesek vezetni egy kerületet, ha nyernek. Mint mondta: nem úgy működik, hogy minden párt kapjon „x” helyet, csak azért, hogy boldogok legyenek. Az általuk indított jelöltek esélyesek helyi szinten, és bár nem szeretné, de a lista még akár változhat is- magyarázta.

Budapesten kézenfekvő, hogy mit kellene csinálni – mondta a fővárossal kapcsolatban Karácsony, majd hozzátette azt is: évente kétezer ember hal meg Budapesten a légszennyezettség okozta problémák miatt. Kiemelte továbbá a fiatalok lakhatását is, és elmondta: egyetértene egy úgynevezett albérleti árplafonnal is, igaz csak egy átmeneti időszakra. Emellett a bérlakásokat, és üres lakásokat is kiemelte, illetve sok apróbb elemet, amivel szerinte javítani lehetne a mai lakáspiacon, már ami az árakat illeti.
Karácsony a parkolási botrányról is szót ejtett: „felgyújthattam volna magamat a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén, hogy tiltakozzak a döntés ellen, de ezt a döntést mégis csak a Fidesz-frakció erőltette rá erre a kerületre”.

 

atv.hu

További belföldi híreink