Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-16 07:20:00

Gazdára talált Fincsi, a kerekeskocsis kiskutya

A Vigyél Haza Alapítvány önkéntese fogadta örökbe.

Gazdára talált Fincsi, a kerekeskocsis kiskutya
Gazdit kapott Fincsi, a kerekeskocsival közlekedő kiskutya

 

Gazdira talált Fincsi, a kerekeskocsival közlekedő kiskutya. Zámbó Zsuzsi, a Vigyél Haza Alapítvány önkéntese fogadta örökbe, aki elmondta az ATV Start Plusz műsorában, hogy Fincsit az Illatos útra adta le vélhetően a gazdája, már gerincsérülten. A Vigyél Haza Alapítvány hozta el és ők végeztették el az MR-vizsgálatokat, mely során kiderült, hogy a kiskutya nem műthető, és hátsó lábai bénulása miatt a Therápia az állatokért Alapítvány kezelte, majd kapott egy kerekeskocsit, amely a mellkasához van rögzítve, és hátul a két kerék pótolja a kiskutya béna lábait, így ezzel gond nélkül tud közlekedni, magyarázta. A kocsi nélkül "fókázik", de úgy is jól elvan a lakásban, vagy a kertben, tette hozzá.
 
Göblyös Péter kutyafotós, a Vizslafotózás.hu vezetője, és Varga Kata parakajakos élsportoló szintén a műsor vendége volt. Göblyös Péter elmondta, hogy a Katával és Fincsi kutyussal közös fotózás Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány elnökének ötlete volt. A fotózás Katának is köszönhetően nagyon jó hangulatban zajlott, és az ő életét tekintve is látható, hogy mozgássérülten is lehet teljes életet élni.
 
Varga Kata - aki szintén kerekesszékes -, arról beszélt, hogy nagyon örült a felkérésnek, hogy együtt készítsenek egy fotósorozatot Fincsivel, és azt szerették volna ezzel bemutatni, hogy egy kutya is lehet kerekesszékes, nem feltétlenül kell elaltatni, mint azt sokan gondolják. Láthatóan a kiskutya lelkivilágát nem viseli meg a helyzet, mint egy emberét, mert ugyanúgy játszik, és teljes életet élhet, mint egy egészséges kutya, jegyezte meg.
 
Varga Kata elmondta még, hogy ő már gyerekkorában is kajakozó szeretett volna lenni, de egy vesebetegség miatt nem sportolhatott. A balesete után azonban sikerült bekerülnie a parakajakozók közösségébe, ahol megtalálta az egyenlőséget, és nagyon jól érzi magát. Jelenleg világbajnoki 4. helyezett és paraolimpiai 5. helyezést ért el. Most a szegedi VB-re készül, majd a tokiói olimpiára, ahol a csúcsra szeretne törni, jelentette ki.  
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink