Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-15 18:49:00

Belvárosi razzia: a szakácsot és a pultost is bevitték a rendőrök

47 embert állított elő a rendőrség egy belvárosi szórakozóhelyen kábítószer birtoklás miatt a hétvégén. A klub vezetője azt mondta, azt nem tudják ellenőrizni, ki mit fogyasztott, mielőtt a klubba érkezett. Szerinte a razzia túlzás volt, mivel közel annyi rendőr ment ki, mint ahány vendég volt, és a személyzetet is bevitték. Egyelőre mindenki szabadlábon van, szerdán várható újabb kihallgatás az ügyben.

 

 

Kábítószergyanús tablettákat és zöld, növényi származékokat találtak hat személynél szombat éjjel. A rendőrség a Fészek Kulturális Központból vitte el őket. Fél nappal később, vasárnap újabb bejelentés érkezett, és a rendőrök ismét kivonultak.

„47 fővel szemben intézkedtek, őket mintavételre állították elő, akik közül 41 személynél a mintavétel pozitív eredményt mutatott" - mondta Csécsi Soma, a BRFK szóvivője. Ellenük büntetőeljárás indult kábítószerbirtoklás miatt.

A raktárajtót feltörték, a vészkijáratot berúgták - a Fészek Klub vezetője azt sérelmezte, hogy a rendőrök házkutatási parancs nélkül rongálták a klub berendezését.

„Mi nagyon távol tartjuk magunkat a kábítószerektől és megfelelően elzárkózunk ettől a dologtól, sőt nagyon is odafigyelünk arra, hogy ne tőlünk származzon. De a személyeket, akik ide bejönnek, azokat nem tudom egyenként tesztelni az ajtóba, hogy egyébként ő mit fogyasztott vagy mit nem" - nyilatkozta Benkő Balázs, a Fészek Kulturális Központ vezetője. A Klub szerint a személyzet azt nem tudja ellenőrizni, mit fogyasztottak előtte.

A rendőrök őket is bent tartották, a szakácstól kezdve, a pultoson át a biztonságiakig.

Ahhoz, hogy változzon a szerhasználati kultúra, Zacher Gábor szerint az kell, hogy az értékerend javuljon, hogy a fiatalok nemet merjenek mondani.

„Igen jelen van, és természetesen a partikultúrának mind a mai napig része, és ami ebben a történetben a leggázabb, hogy ma egy szerről, egy tablettáról egy cigiről nem lehet megmondani, hogy valójában mi van benne”- mondta a toxikológus.

Az előállítottak közül mindenki szabadlábon védekezhet, úgy tudjuk szerdán lesz újabb meghallgatás.

atv.hu

További belföldi híreink