Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-15 20:40:00

3 és fél kilós szikladarab csapódott be egy autó szélvédőjén

Három és fél kilós szikladarab csapódott be menet közben egy autóba, Telki határában. A hatalmas kődarab a 19 éves fiatal sofőr mellkasát találta el. A csodával határos módon apró horzsolásokon kívül nem lett nagyobb baja. Az autóban három kisgyerek is utazott, ők sem sérültek meg. A sofőr nyilatkozott Híradónknak, azt mondja a szikladarabot egy kamion kereke verte fel.

 

 

Egy hatalmas, 3 és fél kilós szikladarab csapódott be Hanna autójának szélvédőjén, menet közben. A 19 éves diáklány Budakesziről tartott hazafelé, amikor ezen a teljesen egyenes szakaszon megtörtént a baj. A kő a felezővonalon volt, egy nagy teherautó meglökte és felrepült az éppen érkező kocsira.

Azt mondja először nem is értette, hogy mi történt, csak azt tudta, hogy biztonságosan meg kell állnia.

„Nem fogtam fel az elején, inkább csak az volt, hogy jó ez történt, akkor most valamit csinálnom kell, mert így nyilván nem mehetek tovább, tudtam, hogy nemsokára jön majd egy buszmegálló, úgyhogy megfogtam a kődarabot, átdobtam az anyósülésre, elmentünk még 200 métert a kocsival és utána leálltam" - mondta a lány.

Hanna mögött, egyik ismerősük három kisgyereke ült.  Nem sokkal korábban vette fel őket az óvodában és az iskolában.  

 „A gyerekek meglepő módon nagyon jól viselkedtek, nem ijedtek meg, nem sírtak, nem voltak türelmetlenek. Egyszer volt az amikor megijedtek, amikor hátra fordultam őket megnyugtatni, és látták, hogy meg van vágva az arcom és vérzik" - folytatta a lány.

A gyerekek sértetlenül, Hanna pedig kisebb karcolásokkal megúszta a nem mindennapi balesetet. Azt mondja csak este gondolkodott el azon, hogy mekkora szerencséjük volt, hogy nem lett nagyobb baj.

Az autónak nem volt casco biztosítása, most szemtanúkat keresnek. Megkérdeztünk egy közlekedési jogászt, hogy ilyen esetben mit tudnak tenni.

 „Amennyiben megvan az okozó és tudjuk, hogy mi a rendszáma, akkor a felelősségbiztosítójához kell fordulni, az ún veszélyes üzem alapján a felelősség biztosító az okozott kárt, tehát mind a gépjárműkárt, mind a személyes sérülésből eredő károkat köteles megtéríteni" - fejtette ki Kozma Tamás közlekedési jogász.

Ha nincs meg a rendszám, akkor érdemes sérelemdíj iránti igényt benyújtani a Magyar Biztosítók Szövetségéhez.

atv.hu

További belföldi híreink