Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-12 09:50:00

2023-ra akadálymentes lesz a 3-as metró

A Közlekedő Tömeg nemrégiben közzétett egy videót arról, hogy az Árpád hídnál 16 percre van szükségük a kerekesszékes utasoknak, hogy az Óbudáról érkező 1-es villamosról átjussanak az Újpest felé tartó metró peronjára. A Magyar Hang ezzel kapcsolatban kereste meg a BKV-t.

2023-ra akadálymentes lesz a 3-as metró

A szervezet válaszában azt írta:  „Az Árpád híd metróállomáson korábban – az M3 metróvonal rekonstrukciója előtt – létesített felvonók az aluljáró és az 1-es villamos peronja között segítették a közlekedést. További felvonók beépítését tervezzük, ami teljes körű akadálymentes közlekedést biztosít majd az aluljáró és a felszín között”.

Hozzátették: A BKV tájékoztatása szerint az érintett szakas felújításakor "részleges akadálymentesítésről döntöttek", ezért a 2017. november 6-án kezdődő rekonstrukció során nem épültek új felvonók a meglévőkön kívül. Idő közben azonban egy kormányhatározat 80 milliárddal megnövelte a metrófelújítás támogatását, ebből pedig futni fogja a teljes akadálymentesítésre. Mindez várhatóan 2022. végéig megtörténik.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink