Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-10 07:57:00

Kovács Zoltán: csak az léphesse át az európai határokat, akinek joga van arra

A tagállami erőfeszítéseket úgy kell összehangolni, hogy Európa határai átjárhatatlanok legyenek, és csak az léphesse át a határt, akinek joga van arra - mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Kovács Zoltán: csak az léphesse át az európai határokat, akinek joga van arra

Az államtitkár kiemelte: a migrációs helyzet kezeléséhez, megoldásához az első lépés, hogy Európa határait megvédjék.   

Az Orbán Viktor miniszterelnök által megfogalmazott hét pont első pontja arról szól, el kell venni a brüsszeli bürokratáktól azt, hogy ők próbálják megmondani, a migráció kezelésében mi a megoldás - mondta Kovács Zoltán, hozzátéve, nem összeurópai, egységes "migrációmenedzsmentben" van a megoldás, hanem a határvédelemben.   

Kovács Zoltán hangsúlyozta: arra ösztönzik a magyar választókat, hogy a "sorskérdésekben" mondják el a véleményüket. "Mérföldkő", hogy az európai emberek miként döntenek a május 26-ai európai parlamenti választáson - jelentette ki az államtitkár, aki úgy fogalmazott: "most igenis számít", kik, milyen emberek ülnek az Európai Parlamentben.   

Annak kapcsán, hogy ismét napirendre került a Magyarországgal szemben megindított jogállamisági eljárás ügye, Kovács Zoltán úgy értékelt: választási kampány van. A jogállamiság kérdése az elmúlt nyolc évben olyan "gumicsont", amely alapján "boszorkányüldözés" zajlik azon országok ellen, akik nem igazodnak a brüsszeli bürokraták politikai elképzeléseihez.

atv.hu

További belföldi híreink