Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-08 21:21:00

Több vidéki nagyvárosban teljes ellenzéki összefogás alakult

Budapesttel szemben több vidéki nagyvárosban valóban teljes ellenzéki összefogás alakul. Most Kaposváron állapodtak meg abban a pártok, hogy egy egyesület színeiben, egyetlen ellenzéki jelöltet indítanak a kormánypártok jelöltjével szemben. Az elvi megállapodást be is jelentették, a konkrét jelöltekről azonban még nincs döntés.

Több vidéki nagyvárosban teljes ellenzéki összefogás alakult

Kaposváron egy korábban civilek által alapított egyesület fogta össze az ellenzéki pártokat és érte el mostanra azt, hogy a Fideszszel szembeni szervezetek egymást erősítve indulnak az őszi önkormányzati választásokon.

Fejes István a Kaposváriakért Egyesület elnöke elmondta: Egyesületi színekben fognak indulni az ellenzéki jelöltek és minden körzetben egy darab ellenzéki jelölt fog indulni, és vele szemben a pátok nem fognak saját jelültekkel kiállni.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP hozta létre most azt a szövetséget, amelytől azt remélik, hogy sikerül átvennie a kormánypártoktól Kaposvár irányítását.

Pintér Attila az MSZP városi elnöke: Ezzel egy valós alternatívát szeretnének kínálni a városlakóknak, annak érdekében, hogy egy más szemléletű vezetés alakuljon ki a városban.

További részletek a videóban:

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink