Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-07 14:34:00

Fájdalmas vallomást tett Bujtor István özvegye

Tíz éve vesztette el élete szerelmét Bujtor Judit. A magyar Piedone filmjeit azóta is rendszeresen játssza a televízió, ám özvegye képtelen megnézni egyetlen képkockát is, pedig mindennap gondol a férjére - mesélte a borsonline.hu-nak.

Idén szeptemberben lesz tíz éve, hogy Bujtor István nincs közöttünk, ám emlékét özvegye, Judit a mai napig őrzi.

"Borzalom, hogy már tíz év telt el, mióta István elhunyt. Nagyon múlik az idő, de úgy vagyok vele, hogy használjuk ki, amit lehet, ezért boldogan és nagy örömmel várom a nevét viselő szabadtéri színház és színpad idei, tizenhatodik szezonját is" – meséli a Vasárnapi Borsnak Judit, aki férje halála óta szintén nagy utat tett meg.

"A Tihanyi Szabadtéri Játékokkal új értelmet nyert az életem és büszke is vagyok, mert ha azt folytathatom, és azon a színvonalon, amit anno ő elkezdett, már nem éltem hiába. A filmjeit azóta sem nézem, bár örülök, ha valaki felhív, hogy látta Istvánt a tévében, ahogy épp egy Zsigulival száguldozik. Tihany pedig továbbra is Istváné, az egy életre szóló döntés volt részemről, hogy bár a környék a szívem csücske, de a Balatonba többé nem teszem a lábam, csak időnként elnézegetek felé." Bujtor István idén május 5-én lenne 77 éves, Juditot arról kérdezte a lap, meg szokott-e emlékezni néhai férje születésnapjáról.

"Abban hiszek, hogy ha valaki szeret valakit, akkor az mindennap a szívében van. Én sem kötök István születésnapjához semmit, hiszen mindennap gondolok rá és máskor is járok hozzá a temetőbe, de május 5-e azért mégis más, és olyankor biztos ott vagyok Balatonszemesen" – mondja az özvegy, aki reméli, a július 5-én kezdődő nyári programsorozat tartja a 13 ezres nézőszámot.

Juditék igyekeznek is a látogatók kedvében járni, hiszen augusztus 24-éig minden péntek-szombaton lesznek programok: gyerekelőadások, nívós színdarabok többek között a Játékszíntől, a Rózsavölgyi Szalontól, a veszprémi Nemzeti Színháztól vagy a Turay Ida Színháztól, de idén Fenyő Miklós és a Neoton Família is ad majd koncertet Tihanyban.

atv.hu/borsonline.hu

Ajánlom

További belföldi híreink