Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-05 14:12:00

Keményen beleszállt Karácsony Gergelybe is az ellenzéki főpolgármester-jelölt

Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje részletes közleményben taglalja Karácsony Gergely, Tarlós István és a Fidesz kapcsolatát.

Keményen beleszállt Karácsony Gergelybe is az ellenzéki főpolgármester-jelölt

Karácsony Gergely az április 4-i Magyar Narancsnak adott interjújában elismerte, hogy képtelen volt megakadályozni a Fidesz és az MSZP zuglói háttéralkuját, ami egy botrányos parkolási rendszerhez vezetett - kezdi levelét Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje. Hozzáteszi: Karácsony állítása szerint egyéb terhelő információknak is a birtokában van a két párt együttműködésével kapcsolatban. Ezeknek a nyilvánosságra hozásával fenyegeti most szövetségesét és a kormánypártot.

A politikus úgy gondolja, hogy "Karácsony Gergely nyilatkozatából az derül ki, hogy saját kerületében a NER-rel együttműködő, legfőbb szövetségese miatt nem tud rendet teremteni a parkolással kapcsolatban. A Fidesz és az MSZP tisztességtelen megállapodást kötött a választók kárára – a zuglói polgármester pedig asszisztált ehhez."

A közleményt úgy folytatja: Mindeközben Tarlós István azt állítja, azért nem sikerült két ciklus alatt megteremtenie a tiszta, átlátható és egységes parkolási rendszert, mert Orbán Viktor nem támogatta ezt a kérését. Azt mondta, ha ehhez ragaszkodott volna: az „alig kezelhető politikai feszültségeket eredményezett volna”. Bár ő is hallott pénzügyi visszaélésekről, de nincs olyan helyzetben, hogy ezeket felderítse. Ezért inkább elállt a tervtől- tette hozzá Sermer a főpolgármesterről.

A Liberálisok jelöltje leszögezi: "Karácsony és Tarlós is a NER foglya. Karácsony Zuglóban, Tarlós pedig a fővárosban volt képtelen rendet teremteni". A Liberálisok szerint helyettük olyan vezetőre van szüksége a fővárosnak, aki nem részese és lekötelezettje a Fidesz korrupt rendszerének.

Olyan főpolgármesterre van szükség, aki megakadályozza a törvénytelen háttéralkukat, nem hagyja, hogy megkárosítsák a budapesti lakókat, és ha tudomására jut egy törvénytelenség, azt nem zsarolásra használja, hanem azonnal nyilvánosságra hozza- vélekedett. Levelét úgy zárta: "Arra kérjük Karácsony Gergelyt és Tarlós Istvánt is, ha a parkolási rendszerrel kapcsolatban bármilyen konkrét információjuk van, álljanak a nyilvánosság elé vele! Ne üzengessenek, fenyegessenek és lebegtessenek tovább, hanem lépjenek a tettek mezejére!".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink