Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-04 16:42:00

Vágó István: furcsállom! – A DK kegyetlenül beleszállt Péterfalviba

11 millió forintos bírságot szabott ki az ellenzéki Demokratikus Koalícióra a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), miután hackerek feltörték a DK internetes oldalát. A döntésre a DK részéről Molnár Csaba alelnök reagált, majd a hírt kommentálta Vágó István, a DK elnökségi tagja i – számol be róla a Nyugati Fény.

Vágó István: furcsállom! – A DK kegyetlenül beleszállt Péterfalviba

Molnár úgy fogalmazott: „az időzítés nem véletlen, hiszen éppen az EP-választások előtt két hónappal jutott eszébe az adatvédelmi hatóságnak, hogy 11 millió forintra megbüntessen, ráadásul arra is odafigyelt, hogy ezt ne lehessen a kampány után befizetni, mivel csak 30 napos fizetési határidőt adott. Amikor leégett az irodánk, az ÁSZ kezdett el fenyegetőzni, hogy bírságolni fog, ha valamilyen papírunk hiányzik. Amikor hackerek törvénytelenül adatokat loptak el tőlünk, akkor az adatvédelmi hatóság bírságol minket. Ha legközelebb elüt minket az utcán egy autó, akkor kinek kell majd bírságot fizetnünk, a közlekedési hatóságnak?” – tette fel a kérdést Molnár Csaba, aki szerint azért is feltűnő a bírság időzítése, mert ez egy régebbi, tavaly nyári ügy, egy inaktív oldalt törtek fel.

 Molnár Csaba közölte: a bíróságon fogják megtámadni a NAIH büntetését.

Péterfalvi Attila szerdán beszámolót tartott az ügyben, amelyre elment Gréczy Zsolt, a DK politikusa is. Az erről készült videón szúrta ki Vágó István, hogy az adatvédelmi hatóság elnöke mögött az Európai Unió zászlaja helyén a székely zászlót látjuk.

„Furcsállom, hogy miközben Péterfalvi Attila folyamatosan az uniós jogszabályokat idézi, és Gréczy Zsolt is példaszerűen hivatkozik rájuk, az adatbiztos mögött az Európai Unió zászlaja helyén a székely zászlót látjuk. Elmagyarázná nekem valaki, miért van ez így?” – tette fel a kérdést Vágó István Facebook-oldalán.

Részletek a Nyugati Fényen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink